Hyppää sisältöön

Kotkan bussiliikenteen uudistunut aikataulu herätti paljon kritiikkiä – nyt aikataulut palautetaan suunnittelupöydälle

Tavoitteena on, että uudet aikataulut saadaan voimaan lokakuun alussa.

Linja-auto Kotkan keskustassa.
Muun muassa linjan 8 aikataulun uudistus on herättänyt kritiikkiä. Kuva: Linnea Pitkanen / Yle
Linnea Pitkänen

Kotkan paikallisliikenteen aikatauluihin ja reitteihin tehdyt uudistukset otetaan uudelleen tarkasteluun. Elokuussa voimaan tulleet muutokset ovat herättäneet paljon kritiikkiä.

Etelä-Kymenlaakson henkilökuljetusyksikön joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen kertoo Kotkan kaupungin tiedotteessa, että palautetta on kuunneltu herkällä korvalla.

– On selvää, että teimme syksyn uudistuksessa virheellisiä ratkaisuja. Kussakin linjassa tarkastellaan sekä palaamista kevään 2022 aikatauluihin että parannuksia 10. elokuuta voimaan tulleisiin aikatauluihin, kertoo Partanen.

Eniten palautetta on tullut linjan 2 sekä linjan 25 osalta, joka sisälsi linjan 20 lakkautuksen. Myös linjojen 6, 7 ja 8 uudistukset ovat herättäneet kommentteja.

Kolmeen linjaan heti muutoksia

Linjoille 2 ja 8 aloitetaan tällä viikolla lisävuorot, joilla on tarkoitus parantaa erityisesti koululaisten yhteyksiä. Lisäksi linjan 6 reittiä muutetaan yhdessä aamun vuorossa. Päivitetyt aikataulut löytyvät Kotkan seudun bussiaikataulujen verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Tavoitteena on, että lopulliset aikataulut saadaan voimaan 3. lokakuuta. Tällä hetkellä julkaistut aikataulut ovat voimassa 2. lokakuuta saakka.

Kaupunki aikoo vielä kerätä lisää palautetta ja toiveita koskien bussiaikatauluja.

– Otamme saadun palautteen huomioon tarkastelussa ja lisäksi avaamme lähipäivinä nettisivuille myös erillisen kyselyn Kotkan aikataulu-uudistuksesta, joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen kertoo.

Juttuun tarkennettu 16.8. klo 13.58: Linjan 6 reittiä muutetaan yhdessä aamun vuorossa..

Lue lisää:

Kotkan reittioppaasta näkee nyt bussien sijainnin kartalla

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki kotka@yle.fi.

Suosittelemme sinulle