Hyppää sisältöön

Poliisi joutui tiukoille somessa koolle kutsutussa cruising-tapahtumassa

Joensuussa ja Liperissä viikonvaihteessa järjestettyihin kokoontumisajoihin tuli satoja ajoneuvoja. Tilaisuuksia sävytti muun muassa ajoneuvojen kumien poltto.

Kuvassa mopo sudittaa rengasta
Poliisi muistuttaa, että ajoneuvoilla temppuilu kuuluu organisoidun moottoriurheilun piiriin. Kuvituskuva. Kuva: Kuvakaappaus YouTubesta
Tarja Laitinen

Poliisi joutui puuttumaan isoon autojen, moottoripyörien ja mopojen kokoontumisajoon Joensuun keskustassa ja Liperin Ylämyllyn alueilla viime viikonloppuna.

Tapahtumia markkinoitiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa ja niihin osallistui keralla jopa 350 ajoneuvoa. Autoletka oli pisimmillään kilometrejä pitkä.

Kerta ei ollut ensimmäinen tänä kesänä. Tapahtumiin kuuluu muun muassa kumin polttamista ja driftaamista eli ajoneuvoa ajetaan sivuluisussa ja ympäri väkijoukossa. Tapahtumia kuvataan myös someen.

Poliisi joutui kirjoittamaan viikonlopun aikana lähes kolmekymmentä ajokieltoa ja useita sakkoja. Mikäli poliiseja olisi ollut paikalla enemmän, seuraamuksia olisi tullut lisää.

Viikonlopun cruising-tapahtumista ei oltu tehty kokoontumislain mukaista ilmoitusta. Tällainen laiminlyönti voi tietää järjestäjälle sakkoja.

Tilanne on myös omiaan aiheuttamaan häiriöitä ja vaaratilanteita.

Poliisi vetoaa, että vanhemmat ja nuoret ottaisivat vastaavat kokoontumiset puheeksi kotona.

Suosittelemme sinulle