Hyppää sisältöön

Tapahtuman kasvattaminen siintää Juuan musiikkijuhlia luotsaavan Leevi Lipposen mielessä

Järjestyksessään toiset Juuan musiikkijuhlat käynnistyvät tänään. Tulevina vuosina tapahtumaa on tarkoitus kasvattaa ja houkutella kävijöitä maakunnan ulkopuolelta.

Juukalaislähtöinen Leevi Lipponen kokee musiikkijuhlien järjestämisen helpoksi kotikulmillaan. Kuva: Kristian Saarinen

Juuan musiikkijuhlat käynnistyvät tänään. Klassista musiikkia tarjoilevan viisipäiväisen tapahtuman konsertit ovat Juuan kirkossa. Tulevina vuosina tapahtumaa on tarkoitus kasvattaa, kertoo juukalaislähtöinen musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Leevi Lipponen.

– Kävijämäärien kasvattaminen on tärkein tavoite. Tetenkin myös se, että saisimme muualta Suomesta matkailijoita tänne. Samoin ulkomaalaisia vierailijoita. Uskon että se on helppoa, koska some on nykyisin niin kätevä kanava mainostaa.

Koulujen alkamisen jälkeen kesäinen Suomi hiljentyy mutta Juuan musiikkijuhlien ajankohta on mietitty tarkoin.

– Pidän ajankohtaa hyvänä, koska Juuassa on heinäkuussa niin paljon tapahtumia ja kaikki muutkin lähialueen musiikkifestivaalit ovat heinäkuussa. Näin tapahtumat eivät ole päällekäin.

Musiikkijuhlien avauskonsertissa esiintyy palkittu virolainen pianisti Irina Zahharenkova. Torstaina Juuan kirkossa kuullaan Duo Ilon eli viulisti Sofia Kortelainen ja pianisti Eliana Morretti. Perjantaina esiintyvät nuoret Sibelius-Akatemiassa opiskelevat muusikot. Lauantaina on luvassa urkukonsertti ja sunnuntaina tapahtuman päättää liedkonsertti.

Suosittelemme sinulle