Njuike sisdoaluide

Elisan ja Telian mobiiliverkoissa ongelmia Inarin alueella

Elisan ongelmissa on kyse sekä häiriöistä että huoltotöistä. Telialla vikaa vasta selvitetään.

Matkapuhelinverkon tukiasema.
Matkapuhelinverkoissa on laajoja häiriöitä Inarin alueella. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle
Sari Hirvasvuopio

Inarin kirkonkylän ja Lemmenjoen alueella on tänään keskiviikkona havaittu voimakkaita häiriöitä matkapuhelinverkon yhteyksissä.

Teleoperaattoreista sekä Elisa että Telia ovat tietoisia ongelmista, ja ne ovat ryhtyneet toimiin vikojen selvittämiseksi ja korjaamiseksi.

Elisalla huoltotöitä ja vikatilanne

Elisan mobiiliverkossa on käynnissä isoja huoltotöitä Inarin alueella. Se näkyy puhelin- ja verkkoyhteyksien hidasteluna ja pätkimisenä. Työn arvioidaan valmistuvan 24 tunnin sisällä.

3g- ja 4g-mobiiliverkkojen toiminnassa on havaittu ongelmia noin kuukauden ajan, ja huoltotöitä on tehty viimeisen kuukauden sisällä useita kertoja.

Lemmenjoella puolestaan on mobiiliverkon vikatilanne Elisalla, mikä näkyy myös yhteyksien hidasteluna, pätkimisenä ja toimimattomuutena. Vikatilanne pyritään myös korjaamaan 24 tunnin sisällä.

Telialla vikaa kolmessa tukiasemassa

Telian matkapuhelinverkoissa on myös laaja häiriötilanne. Vikaa on yhtiön kolmessa tukiasemassa, ja verkon ongelmat näkyvät ainakin Lemmenjoella, Menesjärvellä, Kuivajärvellä, Ivalon-Matissa ja Repojoella.

Yhden tukiaseman ongelmat ovat alkaneet jo 7.8. ja toisen tänään keskiviikkona 17.8. Viat ovat selvityksessä, mutta tarkkaa aikaa ongelmien korjaamiselle yhtiön on vaikea antaa.

Ođđasamosat: paketissa on 10 artikkelia