Hyppää sisältöön

Kuopio ottaa nopeusvalvontakamerat käyttöön kaupunkialueella, ensimmäisenä Petosella ja Karjalankadulla

Nopeusvalvontakameroita tulee kaupungin katuverkolla neljään paikkaan.

Nopeusvalvontakameran asennusta Kuopion Petosella.
Petosentien ja Nurmirannantien risteyksessä valmisteltiin kameratolpan asennusta keskiviikkona. Kuva: Petri Julkunen / Yle
Keijo Salokangas

Kuopion kaupunki on aloittanut neljän automaattisen nopeusvalvontapisteen rakentamisen kaupungin katualueelle.

Moottoritien Petosen rampin tuntumassa tehdään parhaillaan kameratolpan asennustöitä. Nopeusvalvonta tulee Petosentien ja Nurmirannantien risteyksen tuntumaan rampilta Petoselle päin ajettaessa. Katuosuudella ajetaan yleisesti ylinopeutta, kun nopeusrajoitus laskee taajamanopeuteen rampin jälkeen.

Toinen valvontapiste on tulossa Opistotien risteykseen moottoritien Karjalankadun rampin kohdalle Puijon suuntaan ajettaessa. Siellä kameran jalusta on jo asennettu paikalleen.

Muut kameratolpat tulevat Kellolahdentielle sekä Tasavallankadulle. Petosentien ja Nurmirannantien tuntumassa tehdään asennukseen liittyviä kaivutöitä torstain ja perjantain välisenä yönä iltakymmenen ja aamukuuden välisenä aikana. Työt voivat haitata liikennettä. Tarvittaessa paikalla on liikenteenohjaus.

Kuopion kaupunki vastaa nopeusvalvontapisteiden rakentamisesta ja poliisin hoitaa tolppiin kamerat sekä vastaa niiden käytöstä. Ensimmäisenä käyttöön ovat tulossa Petosen ja Karjalankadun ramppien lähelle tulevat kameratolpat, kaupungin arvion mukaan noin kuukauden kuluessa.

Suosittelemme sinulle