Hyppää sisältöön

Pohjoismaiden tuottajat pohtivat ruoantuotannon kriisiä Seinäjoella

Tuottajajärjestöjen ja maatalousosuuskuntien edustajat kokoontuvat määräajoin. Tällä kertaa kokouksen esityslista on vakava: miten ruokaa nykyisen kriisin keskellä tuotetaan.

Broilereita kanalassa
Ruoantuottajat tutustuvat Seinäjoen kokousvierailullaan muun muassa suomalaiseen broilerlihan tuotantoon. Kuva: Pasi Takkunen / Yle
Päivi Rautanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjoismaiden ruoantuottajat ovat kokoontuneet tänään keskiviikkona Seinäjoelle kolmipäiväiseen tapahtumaan.

Kyse on pohjoismaisten tuottajajärjestöjen ja maatalousosuuskuntien yhteistyöstä. Järjestelyvastuussa on Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK.

MTK Etelä-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Yrjö Ojaniemi arvioi, että paikalle saapuu yli 80 vierasta.

– Tuottajien pohjoismaisella yhteistyöllä on pitkät perinteet. Kolmenpäivän tapahtuma pitää virkeänä keskustelua ja vahvistaa verkostoja. Pohjoismaiden tuottajilla on myös annettavaa EU-tasolle, Ojaniemi toteaa.

Nuorilta tuottajilta reunaehtoja

Yhteistyöelin NBC:n kokouksen esityslista on vakava: tuottajat keskustelevat maatalouden ja ruokaturvan edellytyksistä nykyisen ruoka- ja energiakriisin keskellä. Pohjoismaiden nuoret tuottajat julkistavat kokouksessa reunaehtonsa tulevaisuuden ruoantuotannolle.

Tuottajat vierailevat Nurmossa tutustumassa Aki Ylisen broilertilaan ja Pentti Honkolan sianlihantuotantoon. Nurmossa tutustutaan myös Atrian uusiutuvaan energiantuotantoon.

Muita tutustumiskohteita ovat muun muassa Foodwest Seinäjoella ja Närpiön kasvihuonetuotanto, jota esitellään virtuaalisesti.

Suosittelemme