Hyppää sisältöön

Verneri-myrskyn jäljet näkyvät vielä aamun junaliikenteessä ja sähkönjakelussa

Sähköratavauriot vaikeuttavat aamun junaliikennettä. Oulusta kello 7 jälkeen Kajaanin kautta Helsinkiin lähtevä juna korvataan alkumatkasta linja-autolla Kontiomäelle saakka. Myös sähkökatkoja on ollut.

Oulun rautatieasema.
Sähköratavauriot vaikeuttavat torstaiaamuna muun muassa Oulusta itään kulkevaa junaliikennettä. Ongelmia on ollut myös Kokkolan ja Seinäjoen välillä. Kuva: Mari Jäntti / Yle
Risto Ukkonen

Keskiviikon ukkosmyräkän jäljet vaikeuttavat vielä aamun junaliikennettä. Esimerkiksi kello 7 jälkeen Oulusta Helsinkiin lähtevä vuoro korvataan linja-autollla välillä Oulu-Kontiomäki.

Rataliikennekeskuksen mukaan eilinen sähkövika on osuudella saatu korjattua, mutta keskiviikon ongelmien takia torstaiaamuna tarvittavaa junakalustoa ei saatu Ouluun. VR:n mukaan sähköratavikoja ja samanlaisia kalusto-ongelmia on ollut myös muualla Suomessa.

Muutoin eilisestä Verneri-myrskystä selvittiin Pohjois-Pohjanmaalla pelättyä paremmin ja vähemmin vahingoin kuin tiistain myräkästä.

Keskiviikkona havainnoitiin valtakunnallisesti kesän ennätyssalamamäärä, mutta esimerkiksi Oulussa hälytystehtäviä oli selvästi vähemmän kuin edellisenä päivänä, jolloin etenkin tulvivat vedet aiheuttivat ongelmia.

Jokilaaksojen alueella oli eilen Verneri-myrskyyn liittyen 15 vahingontorjuntatehtävää, jotka olivat pääosin teille kaatuneita puita. Lisäksi Kalajoella oli pieni rakennuspalotehtävä. Talossa ei ollut tulipaloa, mutta salama oli vaurioittanut ja käräyttänyt sähkölaitteita.

Valtakunnallisesti eilinen ukkosmyräkkä on aiheuttanut ongelmia junaliikenteen lisäksi myös sähkönjakeluun.

Torstai-aamun aikana Oulussa on selvitelty myös sähkökatkoa, jonka syytä ei vielä tiedetä. Vika havaittiin aamulla noin kello 6 aikaan, ja katkoksen piirissä on ollut noin 1 400 asiakasta Oulun Energia Sähköverkko -yhtiön alueella. Sähköt saatiin palautettu noin kahden tunnin katkoksen jälkeen.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle