Hyppää sisältöön

Ilmeisesti syöksyvirtaus repi yli 100 aurinkopaneelia ja 500 neliötä kattoa koulurakennuksesta Uuraisilla

Rakennuksessa on edessä vähintään kymmenien tuhansien eurojen arvoinen remontti, todennäköisesti jopa kalliimpi.

Repeytynyttä kattopeltiä ja aurinkopaneeleita.
Kuva otettu varhain torstaiaamuna Koulukeskuksen katolta. Tarkempia vahinkoja tutkitaan vielä. Kuva: Uuraisten kunta
Tuukka Lukinmaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Ukkosmyräkkä riepotti pahasti Uuraisten Koulukeskuksen kattorakenteita keskiviikkoiltana. Ilmeisesti syöksyvirtaus kuori peltiä kokonaan 500 neliön alalta, ja osittain peltiä on irronnut kiinnityksistä laajemminkin.

Katolla oli myös 333 aurinkopaneelia, joista arviolta kolmannes irtosi. Paneelit ovat tuottaneet yli 10 prosenttia koulun käyttämästä energiasta.

– Siinä syntyi trampoliiniefekti, kun ilmavirta tarttui aurinkopaneeleihin ja nosti kattoa, sanoo kunnan tekninen johtaja Janne Koskenkorva.

Katon repeydyttyä rakenteisiin pääsi vettä, joka on aiheuttanut vesivahinkoa. Rakennuksessa on edessä vähintään kymmenien tuhansien eurojen remontti.

– Kattoa ja aurinkopaneeleita menee uusiksi, ja rakenteita joutuu varmasti aukomaan. Tarkempia vahinkoja tutkitaan vielä, mutta kuusinumeroisiin summiin menevät varmaan remonttikulut, Koskenkorva sanoo.

Vielä ei ole arviota siitä, kuinka pitkään koulurakennuksen remontoimisessa kestää. 360 oppilaan koulutyö jatkuu toistaiseksi normaalisti, vaikka piha on osittain suljettu.

Suosittelemme