Hyppää sisältöön

Björkö-Panike vaellusreitin kehittäminen Mustasaaressa jatkuu – Svedjehamniin on valmistunut Merenkurkun alueesta kertova opastus- ja inforakennus

Kesän aikana myös alueen suosituimpiin kuuluva retkeilyreitti Bodvattnet runt saanut levähdyspaikoiksi uudet maastokalusteet.

Suosittu Bodvattnet runt -reitti on saanut varrelleen uusitut kalusteet levähdyspaikoille. Kuva: YLE/Roger Källman
Ulla Kuivasmäki

Björkö-Panike vaellusreitin kehittäminen Mustasaaressa jatkuu. Nyt Svedjehamniin on valmistunut Merenkurkun alueesta kertovat opastus- ja inforakennus.

Rakennus on kooltaan 50 neliömetriä ja se tarjoaa tietoa Merenkurkun maailmanperintöalueesta, retkeilyreiteistä, Retkietiketistä, Björköbyn kylästä ja Björkö-Panike-vaellusreitin saaristo-osuudelle pääsemisestä.

- Perinteistä venevajaa mukaileva rakennus on toteutettu niin, että se kunnioittaa kulttuurihistoriallista arvoa ja perinnerakentamista. Rakennus on otettu vastaan hyvin ja se istuu palautteiden perusteella ympäristöönsä erinomaisesti. Svedjehamnissa vierailee paljon koulu- ja opastusryhmiä, ja inforakennus vastaa yleisön toiveeseen saada sateelta suojaava kokoontumispaikka alueelle, kertoo projektipäällikkö Jonna Hagström Metsähallituksesta.

Inforakennus sijaitsee Björkön osakaskunnan mailla, ja se on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä osakaskunnan kanssa.

Kesän aikana myös alueen suosituimpiin kuuluva retkeilyreitti Bodvattnet runt saanut levähdyspaikoiksi uudet maastokalusteet.

- Bodvattnet runt -reitti on alueen suosituimpia retkeilyreittejä, ja sinne on toivottu lisää levähdyspaikkoja. Tänä kesänä rengasreitti on varustettu yhdellä lisäpenkillä ja kahdella uudella pöytäpenkillä, joista toinen on esteetön ja sijaitsee esteettömän polkuverkoston varrella. Lisäksi maastoon on rakennettu uudet infotaulut ja silhuetit, jotka kertovat muun muassa rannan sukkessiosta ja maankohoamisen aikajanasta, kertoo Hagström.

Björkö-Panike-vaellusreitin suunnittelu viimeistellään syksyllä ja suunnitelmat käyvät läpi lupaprosesseja syksyn ja kevään aikana.

Suosittelemme sinulle