Hyppää sisältöön

Kansallisoopperan parhaista parhaimmat nähdään Joensuussa toukokuussa 2023

Kun Helsingin oopperatalon päänäyttämö menee remonttiin, niin ooppera, baletti ja orkesteri lähtevät historian mittavimmalle kotimaan kiertueelle.

Balettitanssija poseeraa höyryveturin keulalla.
Best of the best -esitys nähdään Joensuu Areenan lisäksi Oulussa, Rovaniemellä ja Turussa. Joensuussa on kaksi esitystä 13. toukokuuta. Kuva: Emma Suominen / Suomen kansallisooppera ja -baletti
Jouki Väinämö

Suomen kansallisoopperan ja -baletin huippuammattilaiset esiintyvät Joensuussa ensi keväänä.

Kun Helsingin oopperatalon päänäyttämö menee remonttiin, niin ooppera, baletti ja orkesteri lähtevät historian mittavimmalle kotimaan kiertueelle.

Best of the best -esitys nähdään Joensuu Areenan lisäksi Oulussa, Rovaniemellä ja Turussa. Joensuussa on kaksi esitystä 13. toukokuuta.

Kiertueen taiteellisen työryhmän muodostavat ohjaaja Jere Erkkilä, pukusuunnittelija Erika Turunen, lavastesuunnittelija Mark Väisänen sekä valo- ja videosuunnittelija Gabriel Phillips-Sanchez.

Oopperatalon päänäyttämöllä uudistetaan näyttämömekaniikan ohjausjärjestelmää. Samassa yhteydessä suoritetaan aula- ja lämpiötiloissa talotekniikan peruskorjausta sekä maalaustöitä.

Korjaustöiden ajoitus ja suunnittelu on tehty tiiviissä yhteistyössä Oopperatalon kiinteistön omistavan Senaatti-kiinteistöjen kanssa, jotta siitä on mahdollisimman vähän haittaa talon toiminnalle.

Esitystauon ajan talon muu toiminta kuten verstaat, puvustamo ja työpajat toimivat normaalisti.

Suosittelemme sinulle