Hyppää sisältöön

Hiihtäjä kaatui Levin ladulla, Kittilän kunnalta vaadittiin korvauksia

Kaatuminen sattui huhtikuun lopulla alikulkutunnelissa, johon oli pudonnut hiekotushiekkaa yläpuoliselta tieltä. Kittilän vt. kunnanjohtaja Antti Jämsén ei muista vastaavanlaista tapausta.

Kittilän Levillä on yli 200 kilometriä huollettua latuverkostoa. Kuva: Levin Matkailu Oy

Kittilän kunnassa käsitelty jokseenkin harvinaista tapausta, jossa Levin laduilla kaatunut hiihtäjä vaati kunnalta korvauksia.

Kaatuminen sattui huhtikuun lopulla Pikkuporon hiihtoladulla alikulkutunnelissa, johon oli pudonnut hiekoitushiekkaa yläpuoliselta tieltä. Hiihtäjä oli kaatunut, ja saanut muun muassa aivotärähdyksen.

Hiihtäjä vaati kunnalta hoitokuluistaan sekä vahingoista yhteensä 900 euron korvausta. Hän oli soittanut tapahtuneesta Kittilän tiemestarille. Seuraavassa kuussa kuntaan tuli korvausvaatimus.

Ladun olosuhteita selvitettiin. Latu-urakoitsija kertoi hiekan kulkeutuneen ladulle talven aikana yläpuolella kulkevalta tieltä. Kevättalvella lumen sulettua hiekka oli tullut enemmän esille.

Urakoitsijan mukaan autotien suojaverkot ovat olleet liian suurisilmäisiä estämään hiekan putoamista.

Minun aikanani ensimmäinen

Kittilän vt. kunnanjohtaja Antti Jämsén ei muista vastaavanlaista korvausvaatimusta tulleen kuntaan aiemmin.

– Tämä taitaa olla minun aikana ensimmäinen. Joitakin on tullut autojen rikkoutumisesta katualueilla, Jämsén sanoo.

Jämsénin mukaan Kittilän laduista pidetään hyvää huolta. Keväisen tapauksen jälkeen kunnan tekninen toimi on muun muassa tarkastanut teiden alikulkujen suojaverkkoja.

Urakoitsijalle on myös painotettu huolellisuutta ja korjaustoimenpiteitä alitusten läheisyydessä alkutalvisin ja loppukeväisin.

Kunnan vakuutusyhtiö on ilmoittanut korvaavansa vahingon. Kunnan omavastuu vahingossa on 2 000 euroa.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle