Hyppää sisältöön

Takaisku syyttäjille: Viking Sallyn murhajutun tunnustuskuulustelut pysyvät hyödyntämiskiellossa

Turun hovioikeus asettui samalla kannalle käräjäoikeuden kanssa. Syytetyllä olisi pitänyt olla kuulusteluissa mukana avustaja.

Poliisi tutkii Viking Sallyn rikospaikkaa laivalla
Hannu Vähämäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua Viking Sallyn murhajuttuun liittyvien poliisikuulustelujen hyödyntämisestä. Varsinais-Suomen käräjäoikeus ei sallinnut syyttäjien käyttää todisteena kuulusteluja, joissa he katsoivat tanskalaisen Herman Himlen tunnustaneen veriteot.

Perusteluna oli, että syytetyllä ei ollut tilanteessa avustajaa. Hän kertoi myöhemmin pelleilleensä poliisin kustannuksella.

Tanskalaismiestä epäillään heinäkuussa 1987 matkustajalaiva Viking Sallyllä tehdystä murhasta ja murhan yrityksestä. Uhreina oli kaksi saksalaisnuorta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus hylkäsi syytteet viime vuoden kesäkuussa. Syyttäjät valittivat ratkaisusta hovioikeuteen ja vaativat ensi vaiheessa todisteiden hyödyntämiskiellon kumoamista. Vasta sen jälkeen hovioikeus pääsee käsittelemään varsinaista rikosasiaa.

Hovioikeuden hyödyntämiskieltoratkaisusta voi valittaa korkeimpaan oikeuteen, jos se myöntää valitusluvan.

Lue lisää:

Suomalaispoliisi Viking Sallyn murhaepäillystä: ”En usko yhdenkään poliisin olevan niin tyhmä, että yrittäisi pakottaa häntä”

”Hän osoitti käsillään, miten löi kumpaakin useamman kerran päähän” – kelpaako Viking Sallyn murhan väitetty tunnustus näytöksi hovioikeudessa?

Viking Sallyn murhajutun käsittely jatkuu hovioikeudessa – käräjäoikeus kaatoi tanskalaismiehen syytteet kesäkuussa

Viking Sallyn murhajutun syytteet hylättiin – syytteistä vapautettu tanskalaismies on huojentunut, omaiset aikovat valittaa tuomiosta

Suosittelemme