Hyppää sisältöön

Poliisi sakotti ja otti ajokortteja pois luvattomassa mopomiitissä Salossa

Poliisi on järjestänyt mopomiittien järjestäjille koulutustilaisuuksia, joissa on käyty läpi miittien sääntöjä. Koulutukset ovat nyt laajenemassa Saloon.

I asfalten ses flera runda och mörka ringar efter att någon har slirat med moped.
Kuvituskuvassa mopon sutimisen jälkiä. Kuva: Yle/Alexia Sahl
Tarja Hiltunen

Mopomiitti työllisti useita poliisipartioita lauantaina Salossa Vaskiontiellä. Tapahtumaan osallistui useampi sata mopoilijaa, moottoripyöräilijää sekä autoilijaa.

Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan kirjanneensa puolen tunnin aikana kaksi törkeää rattijuopumusta sekä törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen.

Lisäksi poliisi kirjoitti useita sakkoja pienemmistä rikkeistä ja otti ajokortteja pois vakavan piittaamattomuuden takia.

– Poliisi ei ollut saanut yleisötilaisuusilmoitusta, joka mopomiitin järjestämisestä vaaditaan, kertoo komisario Harri Aaltonen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi on viime vuosien aikana järjestänyt mopomiittien järjestäjille koulutusta, jonka avulla tapahtumat on saatu turvallisiksi ja lainmukaisiksi. Luvattomat mopomiitit ovat käytännössä lähes loppuneet Turun seudulla.

Salossa koulutuksia ei ole järjestetty, mutta Aaltosen mukaan koulutustilaisuuksia pyritään nyt laajentamaan, jotta nuorille saadaan tieto siitä, että mopomiitit kuuluvat kokoontumislain piiriin.

Järjestettävästä mopomiitistä tulee tehdä yleisötilaisuusilmoitus, jonka liitteiksi on laadittava pelastus- ja ensiapusuunnitelmat. Lisäksi järjestäjän on hoidettava tarvittavat maankäyttöluvat ja suunniteltava reitit.

Suosittelemme sinulle