Hyppää sisältöön

Kajaanin bussivuorojen aikataulu- ja reittimuutokset aiheuttavat hämmennystä – kaupunki myöntää, että tiedottaminen unohtui kokonaan

Etenkin reittien 1 ja 3 muutokset ovat hämmentäneet kaupunkilaisia, kun pysäkeillä on vanhat aikataulut eikä paperisia versiota ole ollut saatavilla.

Linja-auto lähestyy pysäkkiä Kajaanissa.
Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen reitti- ja aikataulumuutokset tulivat voimaan 9. elokuuta. Kuva: Arto Loukasmäki / Yle
Arto Loukasmäki,
Tiia Korhonen

Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen aikataulu- ja reittimuutokset ovat herättäneet keskustelua. Myös palvelun toimivuus on ihmetyttänyt kansalaisia.

Etenkin reittien 1 ja 3 muutokset ovat hämmentäneet kaupunkilaisia, kun pysäkeillä on vanhat aikataulut eikä paperisia versiota ole ollut saatavilla.

Kajaanin kaupungin hallintojohtaja Tuija Aarnio kertoo, että suunnitteluvaiheessa noin 140 kajaanilaista osallistui muutoksia koskevaan keskusteluun. Tämän jälkeen tiedottamisen kanssa on ollut haasteita, sillä sähköinen tiedottaminen ei tavoita kaikkia julkista liikennettä tarvitsevia.

– On myönnettävä avoimesti, että kun muutos tuli voimaan elokuussa, unohdimme sen kokonaan. Tästä olisi pitänyt tiedottaa kunnolla vaikka alkukesästä. Tämä menee meidän omaan piikkiin, tärkeä asia pääsi unohtumaan, Aarnio sanoo.

Aarnion mukaan paperisia aikatauluja painatetaan lähiaikoina ja niitä voi hakea Kajaanin kaupungintalon Infosta ja kirjastoilta. Myös bussipysäkeille on tulossa pian ajantasaiset aikataulut.

Muutosten jälkeen uusi reittilinjasto kulkee seuraavasti:

  • Linja-auto 1 ajaa jatkossa Soidinkatua molempiin suuntiin. Keskustan suunnasta tullessa se ajaa aina keskussairaalan kautta Lehtikankaalle.
  • Bussilinja 3 ajaa Vimpelinlaakson ja Sotkamontien kautta Laajankankaankadulle. Muutoksella on tarkoitus parantaa yhteyksiä Vimpelinlaaksoon.
  • Linja 6 ajaa kello 8 Hannusrannalta keskustaan molempiin suuntiin. Muutos lyhentää matka-aikaa Hannusrannalta kaupungin keskustaan.

Aiheesta voi keskustella tiistaihin 23. elokuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle