Hyppää sisältöön

Asikkalan henkirikosta tutkitaan murhana – teosta on otettu kiinni vuonna 1998 syntynyt mies

Murhasta epäillyllä on voimassa oleva taksinkuljettajan ajolupa. Vangitsemisoikeudenkäynti on tiistaina Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Aniliininpunainen, iso kukka kelluu vedessä vihertävän suuren lasipurkin sisällä. Purkin ympärillä kasvaa pitkiä ruohonkorsia ja maa on heinittynyt.
Päijänteen rantamaisemissa Asikkalan Salonsaaressa on lähinnä kesämökkejä. Lahtelaisen taksinkuljettajan auto löytyi hylättynä sorakuopalta, jonne on sen jälkeen tuotu kukkanen. Video: Janne Nykänen / Yle
Johanna Talasterä,
Tapio Enlund

Poliisi tutkii Asikkalassa viikonloppuna tapahtunutta henkirikosta murhana. Epäiltynä jutussa on vuonna 1998 syntynyt asikkalalainen mies. Traficomin asiakaspalvelu vahvisti, että murhasta epäillyllä on voimassa oleva taksinkuljettajan ajolupa.

Vangitsemisoikeudenkäynti on tarkoitus pitää Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa tiistaina 23. elokuuta. Vangitsemisen ennakkoilmoitus on maanantaina tehty Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen nimikkeellä murha.

Henkirikoksen uhrin muistoksi on tuotu kukkia ja kynttilöitä myös Salonsaareen vievän Siltasalmen sillan kupeeseen. Kuva: Janne Nykänen / Yle

Hämeen poliisilaitos pyytää medialta työrauhaa Asikkalan henkirikoksen tutkinnanjohtajalle. Asikkalassa perjantain ja lauantain välisenä yönä tehdyn henkirikoksen tutkinta häiriintyy tällä hetkellä, koska tutkinnanjohtajalle tulee medialta niin paljon kyselyjä.

Poliisi tiedottaa tapauksesta seuraavan kerran tuomioistuinkäsittelyn jälkeen tiistaina.

Lahdesta ajaa autolla Asikkalaan Salonsaareen vähän reilut puoli tuntia. Matkaa on 30 kilometriä. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Ilmoitus kuolleesta henkilöstä Asikkalassa Salonsaaressa tuli poliisille viiden aikaan lauantaiaamuna. Useissa medioissa on kerrottu, että uhri olisi parikymppinen nainen, joka työskenteli taksinkuljettajana lahtelaisessa yrityksessä.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan (siirryt toiseen palveluun)poliisi on tehnyt tutkimuksia Salonsaaressa sijaitsevan, pienen hylätyn sorakuopan alueella.

Suosittelemme sinulle