Hyppää sisältöön

Osuuskauppa Arina mukaan Terwa Tower-hankkeeseen Oulun Vänmanninsaareen

Oulun torialueen kupeeseen suunnitellun Terwa Towerin rakentaminen nytkähtää liikkeelle, kun Osuuskauppa Arina liittyy hankkeeseen mukaan.

Hankekehitysvaiheen luonnoskuva, ei mallinna lopullista toteutusta.
Terwa Towerin näköalaravintola on suunnitelmien mukaan 18. kerroksessa. Kuva: Terwa Kiinteistökehitys Oy
Pekka Loukkola

Terwa Kiinteistökehitys Oy, Terwa Management Oy ja YIT Suomi Oy ovat valinneet Terwa Tower -hankkeeseen mukaan Osuuskauppa Arinan.

Hankkeen tavoitteena on avata Vänmanninsaareen Terwa Towerin palvelut, sisältäen hotellin, kulttuuripääkaupunkivuodeksi 2026. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2024.

Vänmannin tekosaareen, Oulun pääkirjaston taakse ja Meritorin alueelle, suunnitellaan toteutettavan hankekokonaisuus, joka koostuu hotellista ravintoloineen, huoneistohotellista ja toimistoista.

Terwa Toweriin on tavoitteena avata 240 huoneen, ruokaravintolan, ylimmässä kerroksessa sijaitsevan näköalaravintolan sekä asiakassaunat sisältävä Solo Sokos -hotelli.

Koko hankkeen rakentamisajan työllistämisvaikutus on arviolta 460 henkilötyövuotta. Hotelli tulee valmistuttuaan tarjoamaan noin 100 uutta työpaikkaa.

Hotellin lisäksi Terwa Tower -hankekokonaisuuteen kuuluu City Suites -huoneistohotelli ja toimistotilaa.

Tornihotellia ovat olleet suunnittelemassa YIT Talonrakennus Oy, Terwa Management Oy ja Terwa Kiinteistökehitys Oy, jotka saivat suunnitteluvarauksen vuonna 2018.

Aiheesta voi keskustella tiistaihin 23. elokuuta kello 23 asti.

Lue lisää:

Oulun tornihotellista valmistui neljä vaihtoehtoa – Terwa Tower kohoaisi 18 kerroksen korkeuteen

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle