Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee Keuruun rallionnettomuuden johtuneen liian kovasta tilannenopeudesta

Ralliauton kartanlukija kuoli ja kuljettaja loukkaantui vakavasti ulosajossa Keuruulla lauantaina. Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa.

Kartturin kuolemaan johtanut rallionnettomuuspaikka Keruulla.
Kilpailuun osallistuneen autokunnan ralliauto ajautui ulos tieltä ja törmäsi puuhun. Kuvaus ja leikkaus: Niko Mannonen / Yle
Kaisa Uusi-Kraapo

Sisä-Suomen poliisi jatkaa Keuruulla rallitapahtumassa kartanlukijan kuolemaan ja kuljettajan vakavaan loukkaantumiseen johtaneen onnettomuuden syyn selvittämistä.

Rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari kertoo, että poliisin alustavissa selvityksissä ralliautosta ei ole tullut ilmi vakavia teknisiä vikoja.

– Todennäköisesti kyse on siitä, että ralliautolla on ollut liian kova tilannenopeus.

Tutkinnan etenemisen ja aikataulun määrittää Välisaaren mukaan se, milloin kuljettajaa päästään kuulemaan.

– Emme vielä tiedä onnettomuuden syytä. Toivottavasti saamme selvyyttä tapahtumiin kuljettajan näkökulmasta, kun hänen vointinsa sen sallii.

Sillä välin poliisi jatkaa tutkintaa auton teknisellä tarkastamisella ja puhuttamalla kahta tapahtumapaikalla ollutta silminnäkijää.

– Kuulemme myös henkilöitä, jotka ovat tehneet ralliauton tarkastuksen. Ralliautot pitää aina todeta sääntöjen mukaisiksi ennen reitille lähtöä, Välisaari sanoo.

Kartturin kuolemaan johtanut rallionnettomuuspaikka Keruulla.
Onnettomuuspaikalle Tarhialantielle on viety kynttilöitä kartanlukijan muistoksi. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Poliisi ei tällä hetkellä usko järjestäjän laiminlyöneen turvallisuutta

Keskisuomalainen uutisoi Suomen Autourheilun keskusliitto AKK:n kommentoineen omilla nettisivuillaan, ettei se ollut myöntänyt Keuruun Rallicup -kisalle kilpailulupaa. Rallia ei oltu päivityksen mukaan järjestetty AKK:n sääntöjen turvallisuusmääräysten mukaisesti.

Poliisi ei toistaiseksi epäile, että järjestäjä olisi laiminlyönyt rallin turvajärjestelyjä. Välisaaren mukaan rallia ei ole voitu järjestää täysin luvatta.

– Poliisin on täytynyt myöntää tapahtumalle lupa, jotta se on voitu järjestää. Käymme tutkinnassa läpi, millainen lupaprosessi on ollut ja mitä poliisi on luvan antaessaan tapahtumalta vaatinut.

Vakava onnettomuus tapahtui lauantaina kilpailun kolmannella erikoiskokeella Tarhialantiellä.

Kilpailuun osallistuneen autokunnan auto ajautui ulos tieltä oikealle kääntyvässä mutkassa törmäten tien vasemmalla puolella olevaan puuhun.

Poliisi kertoo, että tämän hetkisten tietojen perusteella ulosajosta ei ole aiheutunut vaaraa katsojille ja ralli keskeytettiin pian onnettomuuden jälkeen.

Lue lisää:

Kartanlukija kuoli ulosajossa rallissa Keuruulla

Suosittelemme sinulle