Hyppää sisältöön

Mäkelän ensimmäinen arvokisamitali lisäsi menestysnälkää "Jos lähtisi vielä huippurääpäisy Timanttiliigassa"

Pidetyn Urheiluliiton pomon erouhkaus sai Kristiina Mäkelän liikuttumaan.

Kristiina Mäkelä tuulettaa.
EM-hopeaa voittanut Mäkelä ei usko tapahtunutta todeksi. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Joni Hildén

Yleisurheilun EM-kisoissa mitalikantaan noussut kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on tyytyväinen mitaliinsa. Uransa ensimmäisen arvokisamitalin loikkinut Mäkelä oli viikonlopun matkustamisen jäljiltä vielä väsynyt, mutta onnellinen.

– Uni ei meinaa tulla, kun päässä pyörivät kaikki kelat, että oliko tämä nyt oikeasti totta ja mitä tässä oikeasti on tapahtunut, Mäkelä pohtii.

Tuoreeltaan Mäkelä ei muistanut hopeamitalin ja Suomen ennätyksen tuoneesta hypystään kovinkaan paljoa. Nyt hän on sen pariin otteeseen nähnyt. Vaikka hyppy toi menestystä, jäi orimattilalaisen mukaan vielä parannettavaakin.

– Vielä ei ollut täydellinen hyppy. Se kolmannen kierroksen hyppy olisi ollut parempi.

Mäkelä ei EM-kisojen jälkeen jää laakereille lepäilemään, vaan kilpailukalenterissa on edelleen tapahtumia. Hänet nähdään muun muassa Timanttiliigassa ja Suomi-Ruotsi-maaottelussa. Nälkä kasvaa syödessä ja mitalin myötä Mäkelä lähtee tavoittelemaan lisämenestystä.

–Sitä on kiva lähteä vielä kokeilemaan, jos lähtisi vielä sellainen huippurääpäisy Timanttiliigassa, Mäkelä miettii.

Mäkelä halusi turvata Itanin jatkon

Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani uhkasi ennen EM-kisoja, mikäli Suomi jäisi ilman mitalia, hän eroaisi tehtävästään. Itani sai pitää paikkansa, kun Münchenistä tuliaisina olivat kaksi kultamitalia, yksi hopea ja yksi pronssi. Hopeaa tuonut Kristiina Mäkelä oli ilahtunut, kun Itani ei joutunut toteuttamaan uhkaustaan.

– Sami on oikeasti todella hieno tyyppi ja moniosaaja. Hän on hieno ajattelija myös ja me tarvitsemme hänen kaltaisiaan yleisurheiluun. Kaikkeni tein sen eteen, että saatiin Sami pidettyä tässä remmissä.

Mäkelällä on myös Itanille selkeä viesti ja toive.

– Toivon, että hän ei enää ikinä sano lähtevänsä jonkun tuollaisen asian takia, Mäkelä sanoo selkeästi liikuttuen.

Suosittelemme sinulle