Hyppää sisältöön

Entinen vihreiden kansanedustaja Erkki Pulliainen on kuollut

Hän toimi kansanedustajana vuosina 1987–2011. Pulliainen tunnettiin ahkerana kirjoittajana. Hän julkaisi 64 kirjaa, yli 500 tieteellistä julkaisua ja lukuisia artikkeleja.

Erkki Pulliainen.
Erkki Pulliainen eduskunnassa vuonna 2003. Kuva: Mauri Ratilainen / AOP
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Vihreiden kansanedustajana 24 vuotta toiminut valtiopäiväneuvos, professori Erkki Pulliainen on menehtynyt pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana Joroisissa Pohjois-Savossa. Hän oli syntynyt vuonna 1938 Varkaudessa.

Erkki Pulliainen tunnettiin lempinimellä ”Susi-Pulliainen”. Hänen viimeiseksi jäänyt teoksensa, vuonna 2019 ilmestynyt Suomalainen susi valittiin ympäristöjärjestö WWF:n Vuoden luontokirjaksi.

Kansanedustajana hän toimi 1987–2011.

Pulliainen tunnettiin ahkerana kirjoittajana. Hän julkaisi 64 kirjaa, yli 500 tieteellistä julkaisua ja lukuisia artikkeleja. Hänelle myönnettiin Suomen Tietokirjailijapalkinto vuonna 2007.

Koulutukseltaan Pulliainen oli eläintieteilijä, maantieteilijä ja geologi. Pulliainen toimi Oulun yliopiston eläintieteen professorina ja luonnontieteellisen tiedekunnan dekaanina. Helsingin yliopisto vihki hänet kunniatohtoriksi vuonna 2001.

Pulliaisen menehtymisestä kertoi hänen eduskunta-avustajansa Helena Juutilainen hänen vaimonsa Riitta Pulliaisen pyynnöstä.

Suosittelemme