Hyppää sisältöön

Malmin tuhopolttajalle vaaditaan 15 vuoden vankeutta – teki haloista nuotioita, talossa samaan aikaan pieniä lapsia

Syyttäjän mukaan syytetty mies tiesi, että tuleen sytyttämässään talossa oli sisällä nainen ja 2- ja 4 -vuotiaat lapset.

Brandenheter står på rad på en väg.
Syytetty haki halkoja talon ulko-ovien eteen ja sytytti ne tuleen. Kuvan heinäkuussa pääkaupunkiseudulla kuvatut pelastusajoneuvot eivät liity tapaukseen. Kuva: Milena Hackman / Yle
STT

Syyttäjä vaatii 15 vuoden vankeustuomiota miehelle, joka syyttäjän mukaan yritti murhata entisen puolisonsa ja kaksi pientä lastaan Helsingin Ylä-Malmilla viime toukokuussa.

Mies sytytti entisen puolisonsa talon tuleen yöllä. Nainen ja tekoaikana 2- ja 4 -vuotiaat lapset olivat nukkumassa. Syytteen mukaan mies tiesi tekohetkellä, että nainen ja lapset olivat talossa. Lapset ovat entisen pariskunnan yhteisiä.

Syytteen mukaan mies syyllistyi kolmeen murhan yritykseen ja tuhotyöhön. Palo oli vähällä levitä myös naapuritaloihin. Syyttäjä katsoo, että teko oli vakaasti harkittu ja toteutettu erityisen raa'alla tai julmalla tavalla.

Syyttäjä: mies yritti estää ulospääsyn

Syytteen mukaan mies haki halkoja läheisestä autokatoksesta kahdella kerralla, kasasi haloista nuotiot asunnon ulko-ovien ja takaseinän eteen ja sytytti nuotiot tuleen.

Takaseinustalta tuli levisi nopeasti kaksikerroksisen puutalon seinää pitkin ja eteni ulkoseinästä räystäslinjan kautta kattorakenteisiin ja talon yläkertaan.

Lapset heräsivät tulipaloon ja herättivät äitinsä. Naapuritalojen asukkaat tulivat auttamaan kolmikon ulos asunnosta.

Syytteen mukaan alakerran kolmen ulko-oven eteen kasatut halkopinot olivat omiaan vaikeuttamaan tai estämään ulko-ovien avaamisen. Syytetty oli aiemmin asunut samassa talossa, ja syyttäjän mukaan tiesi talon uloskäynnit.

– Teon jääminen yritykseksi on johtunut täysin satunnaisista syistä, syyttäjä kirjoittaa haastehakemuksessa.

Talon katto ja yläkerran lastenhuoneena käytetty makuuhuone tuhoutuivat palossa täysin.

Nopeasti paikalle saapunut palokunta sai estettyä palon leviämisen muihin taloihin. Naapurit joutuivat lähtemään kodeistaan palon leviämisvaaran ja myrkyllisten palokaasujen vuoksi.

Lue myös:

Poliisi epäilee: Ylä-Malmin tulipalo sytytettiin tahallaan – talossa oli pieniä lapsia, tuhopoltto liittyy eroon

Suosittelemme sinulle