Hyppää sisältöön

Asikkalan murhasta kiinniotettu vangittiin – poliisi vahvistaa, että uhri on parikymppinen, taksia kuljettanut nainen

Rikoskomisario Jari Kiiskinen kertoo, että rikoksen tapahtumapaikka oli sorakuopalta löytynyt taksi. Uhri löydettiin tekopaikan läheltä.

Asikkalan Salonsaareen vievän sillan kupeeseen on tuotu kukkia ja kynttilöitä. Murhatun naisen auto löytyi kauempaa saaresta syrjäiseltä sorakuopalta. Kuva: Janne Nykänen / Yle
Johanna Talasterä

Asikkalalainen mies vangittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä viikonloppuna tapahtuneesta taksinkuljettajan murhasta.

Uhri on 19-vuotias nainen. Etelä-Suomen Sanomat kertoi aiemmin (siirryt toiseen palveluun), että nainen työskenteli taksinkuljettajana lahtelaisessa yrityksessä. Hän oli työvuorossa tapahtumahetkellä.

Poliisin tekemässä esitutkinnassa on selvinnyt, että nainen otti Lahden keskustasta kyytiinsä 24 -vuotiaan Vääksyssä asuvan miehen, joka oli myös aiemmin työskennellyt taksinkuljettajana.

Tämän hetken tietojen mukaan matka on Lahden keskustasta jatkunut Asikkalaan, mutta taksamittari ei ollut päällä.

Ajomatka Lahden keskustasta Asikkalaan Salonsaareen kestää reilut puoli tuntia. Matkaa on noin 30 kilometriä. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Rikos tapahtui autossa

Rikoskomisario Jari Kiiskinen Hämeen poliisilaitokselta vahvistaa, että taksiauto löytyi Salonsaaresta pienen, syrjäisen sorakuopan vierestä. Poliisin mukaan rikoksen tekopaikka on auto. Uhri löytyi tekopaikan läheltä.

Tekotapaa ei tässä vaiheessa paljasteta. Kiiskisen mukaan poliisilla on käsitys tekotavasta ja vammoista, mitkä ovat aiheuttaneet uhrin kuoleman.

– Mutta emme me voi näitä tietoja vielä tässä vaiheessa tutkintaa lähteä avaamaan.

Poliisi jatkaa vangitun miehen kuulusteluja. Lisäksi tarkistetaan hänen tekemisiään illan ja yön aikana. Myös uhrin tekemiset illalla ja yöllä selvitetään.

Jari Kiiskinen ei ota kantaa siihen, tunsivatko epäilty rikoksen tekijä ja uhri toisensa.

– Se on yksi ydinasia, mitä selvittelemme tutkinnassa.

Tutkintaa jatketaan

Poliisi jatkaa asian selvittämistä muun muassa kuulustelemalla uhrin ja rikoksesta epäillyn kanssa yhteydessä olleita henkilöitä. Lisäksi jatketaan eri paikkoihin kohdistuvia etsintöjä ja analysoidaan rikosteknisen tutkinnan näytteitä.

Tässä vaiheessa poliisi ei voi tutkintaa vaarantamatta kertoa tapahtumasta tarkemmin.

Käräjäoikeus määräsi syytteen nostamisen määräajaksi 29. joulukuuta 2022.

Nuoren taksinkuljettajan ajama auto löytyi hylätyltä sorakuopalta Salonsaaresta. Lähistöllä on kesämökkejä, mutta kuoppa on katseilta kätkössä. Kuva: Janne Nykänen / Yle

Vangittu mies oli rahavaikeuksissa

Vangitulla 24-vuotiaalla miehellä on taloudellisia ongelmia. Iltalehden selvityksen mukaan (siirryt toiseen palveluun)hänellä on viime vuosilta yli kaksikymmentä velkomusasiaa.

Rahavaikeudet johtuvat muun muassa kulutusluotoista ja pikavipeistä. Useat veloista ovat edenneet ulosottoon, jossa miehellä on kymmeniä tuhansia euroja.

Hänellä on myös vuokrarästejä edellisestä asunnostaan, joka sijaitsi Lahdessa. Nyt hän asuu kerrostalossa Asikkalan keskustaajamassa Vääksyssä.

Uhri löytyi lauantaiaamuna

Poliisi sai lauantaiaamuna puoli kuuden aikaan hätäkeskukselta henkeen ja terveyteen liittyvän tehtävän. Tapahtumapaikalla poliisille selvisi, että asiaan liittyy henkirikos.

Salonsaareen johtavan Siltasalmen sillan kupeeseen alettiin tuoda kynttilöitä ja kukkia pian sen jälkeen, kun tieto henkirikoksesta oli levinnyt. Kuva: Janne Nykänen / Yle

Salonsaaressa on pääasiassa kesämökkejä. Metsäinen alue on rauhallinen ja harvaan asuttu.

Lue myös:

Asikkalan henkirikosta tutkitaan murhana – teosta on otettu kiinni vuonna 1998 syntynyt mies

Suosittelemme sinulle