Hyppää sisältöön

Tukkusähkön hinta jatkuu ennätyskalliina – sähkönmyyntiyhtiö Väre kannustaa kaikkia suomalaisia vähentämään kulutusta huipputunneilla

Sähköä myyvän Väreen mukaan sähkön käyttöä on tärkeätä vähentää erityisesti arkiaamuisin ja -iltapäivisin. Syksyn tullen sähkön kulutus kasvaa, mutta sähkön tarjonta pysyy niukkana.

Energiapalveluyhtiö Väre muistuttaa sähkönsäästön ja kulutushuippujen välttämisen tärkeydestä. Kuvituskuva. Kuva: Risto Degerman

Sähkönmyyntiyhtiö Väre kannustaa ihmisiä aloittamaan sähkön säästämisen heti. Yhtiö muistuttaa, että erityisen tärkeää on vähentää sähkön käyttöä kulutushuippujen eli arkiaamun ja -iltapäivän tunteina, jolloin sähkö on tälläkin viikolla Suomessa huippukallista.

Väreen toimitusjohtaja Juha Keski-Karhun mukaan myös kiinteähintaisten sähkösopimusten tehneiden kannattaa vähentää kulutusta, koska pörssisähkön hintapiikit vaikuttavat myös määräaikaisten sopimusten saatavuuteen ja hintatasoon.

– Mitä useammin ja korkeampia hintapiikkejä esiintyy, sitä kalliimpia ovat sähkön hintasuojaukseen käytettävät futuurit. Mitä kalliimpia futuurit ovat, sitä vaikeampi sähkönmyyjien tarjota kiinteähintaisia sopimuksia ja sitä kalliimpia ne ovat, Keski-Karhu sanoo tiedotteessa.

Väre on Savon Voiman, Kuopion Energian, Jyväskylän Energian ja Lappeenrannan Energian perustama sähkönmyyntiin keskittynyt energiapalveluyhtiö.

Väre: Tukkuhinta voi nousta täälläkin maksimihintaan

Baltian maissa sähkön hinta nousi viime viikolla hetkellisesti EU:n hintakattoon 4 000 euroon megawattitunnilta (siirryt toiseen palveluun) (Talouselämä). Piikki nosti hintakattoa tuhannella eurolla.

Väreen mukaan myös Suomessa on vaara, että sähkön tukkuhinta nousee maksimihintaan tai sitä lähelle. Tilanne voi syntyä, jos sähkön kulutus kasvaa tukkuhinnan tasosta huolimatta ja tarjonnan kasvua enemmän.

– Sen vuoksi on tärkeää, että sähkönkulutusta vähennetään jo nyt, eikä vasta sitten kun tukkuhinnat nousevat jälleen uusiin huimiin ennätyksiin, Keski-Karhu perustelee.

Pörssisähkön hinta nousi tänään tiistaina uuteen ennätykseen, ilmenee Pohjoismaiden sähköpörssin Nord Poolin huutokauppahinnoista. Hinta nousi ennätykselliseen 407,87 euroon megawattitunnilta (MWh), kun hinta oli eilen maanantaina 392,34 euroa megawattitunnilta.

Pohjoismaiden sähköpörssi kattaa Norjan, Ruotsin, Suomen ja Tanskan markkina-alueet.

Suosittelemme sinulle