Hyppää sisältöön

Huolestuttaako tai pelottaako nykyinen koronatilanne? Kerro meille huolistasi, teemme juttua aiheesta

Koronatartuntoja on Suomessa edelleen paljon. Moni sairastaa tautia jo toista tai kolmattakin kertaa. Samalla rajoituksista on luovuttu, ja asenneilmapiiri on muuttunut: korona on monille enää kausiflunssa, jonka kanssa pitää oppia elämään.

Helsingin päärautatieasemalla käytettiin kasvomaskeja 29. kesäkuuta.
Suomalaisten kasvomaskin käyttö on lopahtanut kuluneen kesän aikana, selviää Tilastokeskuksen tekemästä kyselystä. Enää noin joka viides tai harvempi käyttää maskia, jos turvaväliä ei pysty pitämään. Kuva: Silja Viitala / Yle
Elli Piirainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Onko korona sinulle enää pelkkä peruspöpö, joka iskee välillä kovemmalla voimalla, vai oletko edelleen varuillasi viruksen suhteen?

Koronavirustartuntoja on THL:n mukaan edelleen runsaasti, vaikka tarkkaa päivittäistä tartuntamäärää ei enää tiedetä. Suurin osa sairastaa koronaa kotona ja tartunnan saaminen varmistetaan kotitestillä, minkä takia tarkkoja sairastumismääriä ei tiedä kukaan.

Tänä kesänä Suomessa on kuitenkin palattu suurelta osin normaaliin elämään, ja korona voi tuntua ajatuksena hyvin kaukaiselta. Kaikki eivät kuitenkaan suhtaudu koronaan samalla tavalla, vaan tartuntojen määrä, sairastaminen ja hiljaa jatkuva koronatilanne voivat huolettaa monia paljonkin.

Pelottaako tai huolettaako sinua siis nykyinen koronatilanne? Miten se vaikuttaa sinun elämääsi? Oletko tehnyt pysyviä muutoksia esimerkiksi arkeesi koronan takia?

Kerro meille, millaisia ajatuksia nykyinen koronatilanne sinussa herättää.

Suosittelemme