Hyppää sisältöön

Yle sai uuden tapahtumapäällikön – Jyri Kataja-Rahko: “Meillä on talo täynnä persoonia, joita voimme hyödyntää tapahtumissa”

Jyri Kataja-Rahko on johtanut tähän asti Ylen aluetoimitusten verkostoa. Uuden aluepäällikön rekrytointi alkaa pian.

Jyri Kataja-Rahko on Ylen uusi tapahtumapäällikkö
Jonni Aromaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Jyri Kataja-Rahko alkaa johtaa ja kehittää Ylen järjestämiä tapahtumia.

Tapahtumien kirjo on laaja ja kehittyy koko ajan. Siihen kuuluvat muun muassa Linnan juhlat, Urheilugaala, Nenäpäivä ja Puoli seitsemän -ohjelmakokonaisuus. Pesti alkaa lokakuussa.

– Suomalaisia yhdistäviä tapahtumia on laidasta laitaan. Näen, että kaikki se laajuus, joka Ylestä löytyy, voidaan hyödyntää monella tavalla palvelemaan suomalaisia, Kataja-Rahko sanoo.

Hän puhuu hyvin rakennetusta pohjasta.

– Nyt lähdetään ottamaan seuraava askel, ja katsotaan, mitä kaikkea se tuo tullessaan.

Kataja-Rahkolla on pitkä historia Ylessä. Hän on työskennellyt Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan aluetoiminnan päällikkönä lähes kymmenen viime vuotta. Sitä ennen Kataja-Rahko johti YleX:ää. Ura alkoi Jyväskylässä Ylen toimittajana, juontajana ja tuottajana.

Kataja-Rahkolla on kokemusta monenlaisista tapahtumista. Hän on työskennellyt muun muassa YleXPopin, Jyväskylän MM-rallien ja Tangomarkkinoiden parissa. Radio Suomen kuuntelijat saattavat tunnistaa hänet Entisten nuorten sävellahjan juontajana.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto Presidentinlinnassa 2017.
Linnan juhlien tv-lähetys kerää perinteisesti valtavan yleisön. Kuva juhlista vuodelta 2019. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Ylen persoonat mukaan tapahtumiin

Uudessa pestissään Kataja-Rahko haluaa tuottaa isoja hetkiä, jotka yhdistävät suomalaisia. Sitä Yle on tehnyt tähänkin asti.

– Ylen tehtävä on toisaalta tuottaa myös yhteiskunnallista arvoa. Reagoida maailmantilanteeseen ja luoda uskoa tulevaisuuteen.

Ylen tapahtumilla on tässä työssä merkittävä asema.

– Ne voivat olla keskusteluja tai toritapahtumia, joissa Yle on läsnä. Tapoja on monia. Meillä on talo täynnä persoonia, joita voimme hyödyntää erilaisissa tapahtumissa.

Näitä ovat esimerkiksi eri ohjelmien juontajat ja lähetysten ankkurit.

– Toivottavasti voimme heidän avullaan tavoittaa myös sellaisia ryhmiä, joita emme tällä hetkellä tavoita kovin hyvin.

Yksi niistä ovat nuoret ja nuoret aikuiset. Kataja-Rahko miettii hetken ennen kuin vastaa kysymykseen siitä, millaisilla tapahtumilla kyseiset kohderyhmät voisi tavoittaa.

– Tämä on Ylessä ison pohdinnan alla. Meillä on hyvä tiimi miettimässä niitä keinoja ja tapahtumia, joista nuorempi yleisö voisi innostua.

Tapahtumien pitää Kataja-Rahkon mukaan liittyä Ylen tehtävään julkisen palvelun meditalona. Nuorten yleisöjen tavoittamiseen ei ole hänen mukaansa suoria vastauksia.

– Nuorille on tärkeää se, kuka tekee ja sanoo, ja kenestä on kyse. Yksi osatekijä on siinä, että oikeat persoonat ovat paikalla Ylen tapahtumissa.

Kataja-Rahkon tuleva työpaikka Yle Tapahtumat toimii osana Ylen Urheilu- ja tapahtumat -yksikköä. Sen johtaja on Panu Pokkinen. Kataja-Rahkon edeltäjä Asta Kujala siirtyi SOK:n sisältöjohtajaksi.

Kataja-Rahkon seuraajan rekrytointi Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan aluetoiminnan päälliköksi alkaa piakkoin.

Suosittelemme