Hyppää sisältöön

Ruovedellä parikymmentä hoitajaa teki kantelun vanhusten hoitopaikoista – kunnanhallitus ottaa asiassa nyt aikalisän

Runsaasti keskustelua herättänyt suunnitelma siirtää ikäihmisten asumispaikkaa on poikinut työntekijöiltä kantelun aluehallintovirastoon.

Ruoveden terveyskeskus kuvattuna pääovien edestä. Keskellä pihaa kukkaistutuksia, rakennuksessa muun muassa iso lasitettu parveke.
Ruoveden terveyskeskuksen rakennuksessa toimivan Harjukodin tilat on remontoitu vuonna 2015. Ne sijaitsevat terveyskeskuksen toisessa kerroksessa Kuva: Sanni Isomäki / Yle
Anu Leena Hankaniemi

Ikäihmisten hoitopaikkojen uudelleenjärjestely on herättänyt vilkasta keskustelua Ruovedellä. Nyt siitä on tehty myös kantelu.

Harjukodin 20 työntekijää ja apulaisosastonhoitaja ovat lähettäneet kantelun Sisä-Suomen aluehallintovirastoon. Kantelu koskee epäasianmukaista menettelyä vanhusten asumispaikan muutoksen toimeenpanossa.

Asiasta kertoi ensin Ruovesi-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Yle kertoi aiemmin, miten ainakin osa henkilökunnasta vastusti vanhusten hoivapaikkojen muuttoa.

Ruoveden ja Virtain yhteinen perusturvalautakunta päätti toukokuussa, että Harjukodin ja Majakan asukkaat siirretään uuteen Armas-kiinteistöön, joka on vuokrattu Attendolta.

Ruoveden kunnanhallitus päätti tällä viikolla ehdottaa Virtain kaupungin perusturvalautakunnalle asian uudelleenkäsittelyä siten, että päätöksessä otetaan huomioon asukkaiden kuuleminen ja palveluntarve.

Ruoveden kunta ja palvelua tuottava Keiturin Sote perustelevat muuttoa muun muassa nykyaikaisemmilla tiloilla. Harjukoti sijaitsee terveyskeskuksen kanssa samassa rakennuksessa, toisessa kerroksessa. Armas-kiinteistö on yksikerroksinen.

Osa Harjukodin työntekijöistä pitää muuttoa huonona sekä asukkaille että henkilökunnalle. Henkilökunta on myös arvostellut tapaa, jolla asiasta on tiedotettu.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Lue lisää:

Vanhusten hoitopaikkojen uudelleenjärjestely herättää keskustelua Ruovedellä – osa henkilökunnasta vastustaa siirtoa

Suosittelemme sinulle