Hyppää sisältöön

Pieneläinpäivystyksen laajeneminen ympärivuorokautiseksi saattaa toteutua Porissa syksyn tai alkutalven aikana

Evidensian Porin klinikka on saamassa lisää eläinlääkäreitä, mikä mahdollistaisi päivystämisen Porissa myös arki-iltaisin ja -öisin.

Eläinlääkäri skannaa sirua rauhoitetulta kissalta.
Pula eläinlääkäreistä on hankaloittanut pieneläinten päivystystoimintaa Porissa. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Mika Viljanen

Porin seudun pieneläinten eläinlääkäripäivystykseen saattaa tulla odotettu parannus lähitulevaisuudessa.

Päivystystoiminnasta vastaavan Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy:n Porin klinikalle on näillä näkymin tulossa lisää eläinlääkäreitä, mikä mahdollistaisi ympärivuorokautisen päivystämisen Porissa.

– Mitään virallista en vielä voi vahvistaa, mutta mikäli kaikki neuvottelut menevät toivotulla tavalla niin 24/7-päivystys Porissa voisi olla mahdollista syksyn tai alkutalven aikana, sanoo Evindensian Porin klinikan johtaja Marika Virtanen.

Porin kaupunki ja Evidensia neuvottelevat pieneläinpäivystyksen jatkosuunnitelmista vielä syyskuun alussa. Nykyisillä ehdoilla sopimus on voimassa syyskuun loppuun saakka.

Tällä hetkellä Porin klinikka päivystää viikonloppuisin ympäri vuorokauden, mutta arki-iltaisin ja -öisin Porin ja lähiseudun pieneläinpotilaat ovat joutuneet matkaamaan Tampereelle tai Raisioon.

Asiakkaita riittää, eläinlääkäreistä ollut pulaa

Evidensia aloitti pieneläinpäivystystoiminnan Porissa vuosi sitten, mutta ei pystynytkään toteuttamaan sitä ympärivuorokautisena eläinlääkäripulan vuoksi.

– Eläinlääkäreistä on valtava pula Suomessa, Pohjoismaissa ja oikeastaan koko Euroopassa. Yhden eläinlääkärin rekrytoimiseen voi mennä vuosi, sanoo Marika Virtanen.

Päivystysasiakkaita Evidensian Porin klinikalla riittää.

– Asiakaskunnasta ei ole pulaa. Lomakausi näkyi päivystyksessä ja ajoittain meillä on ollut jopa ruuhkaa, Virtanen kertoo.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta

Suosittelemme sinulle