Hyppää sisältöön

Urpilainen tuntee myötätuntoa Marinia kohtaan – “Tärkeintä, että opiksi on otettu”

EU-komissaari Jutta Urpilainen joutui aikoinaan itse niin sanotun verkkosukkakohun keskelle. Hän kommentoi pääministeri Sanna Marinin toimintaa ja juhlintakuvista ja -videoista syntynyttä pyöritystä Ylen aamussa.

Komissaari Urpilainen tuntee myötätuntoa Marinia kohtaan - “Tärkeintä että opiksi on otettu”
Mikko Haapanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Sdp:n entinen puheenjohtaja, ministeri ja kansanedustaja Jutta Urpilainen kertoo kokevansa aina myötätuntoa niitä ihmisiä kohtaan, jotka joutuvat julkiseen ryöpytykseen tai kriisiin.

–Tulee sisältä tuolta syvältä, riippumatta siitä, kenestä ihmisestä tai mistä poliittisesta puolueesta ihminen tulee, Urpilainen sanoi Ylen aamun haastattelussa torstaina.

Urpilainen esiintyi itse verkkosukkahousuissa iltapäivälehden valokuvissa vuodenvaihteessa 2008-2009, mitä hän itse piti myöhemmin virheenä.

–Ajattelen, että tärkeintä on varmaan se, mitä pääministeri itse on todennut, että opiksi on otettu. Jollain lailla toivoisin, että pystyttäisiin palaamaan asioihin ja keskustelemaan näistä isoista haasteista, jotka kuitenkin Suomella ja suomalaisilla on edessään. Ainakin oma kokemuspiirini viittaa siihen, että sitä kansalaiset haluaa.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) juhlintakuvista ja -videoista on uutisoitu laajasti kansainvälisessä mediassa. Urpilainen vastaa EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista ja tapaa paljon ihmisiä eri puolilla maailmaa. Urpilaisen mukaan häneltä ei kuitenkaan ole juuri kyselty Marinin ympärillä nyt vellovista asioista.

– Hyvin vähän. Kyllä varmaan Suomen asioita seurataan, ja Sanna Marin on hyvin tunnettu ja suosittu myöskin kansainvälisesti, mutta ei tämä yksittäinen asia maailmalla niin paljon kiinnosta, että he minulta siitä kysyisivät.

Urpilainen ei ainakaan vielä ilmoittaudu presidenttiehdokkaaksi

Urpilainen on ollut ykkösnimien joukossa Sdp:n presidenttiehdokkaaksi vuoden 2024 vaaleissa.

– Olen tietenkin hyvin nöyrä näiden yhteydenottojen edessä, joita olen saanut eri puolilta Suomea, mutta samaan hengenvetoon täytyy todeta, että presidentinvaaleihin on kuitenkin vielä puolitoista vuotta aikaa. Eli pohdintaa en ole tehnyt.

Urpilainen aikoo keskittyä toistaiseksi komissaarin työhön.

Koko haastattelun voi katsoa tästä linkistä.

Lisää aiheesta:

Päätoimittajalta: Vallan vahtikoira ei ole erehtymätön, mutta sen oikeutta räksyttää pitää puolustaa kynsin hampain

Sanna Marin murtui kyyneliin Lahden torilla: "Yhtään työpäivää en ole jättänyt tekemättä – minä otan opiksi"

Marin: Olen väsynyt juhlakuvien läpi käymiseen näin yksityiskohtaisesti – SDP:n kokous arvosti pääministerin "opiksi on otettu" -viestiä

Suosittelemme sinulle