Hyppää sisältöön

Nokia pääsee rakentamaan Oulun uusia toimitilojaan – myös Välkkylän opiskelijatornitalo sai kaupungin rakennusluvan

Oulun kaupungin on hyväksynyt Nokian uuden teollisuusrakennuksen rakennusluvan. Työt voidaan aloittaa Linnanmaalla tietyin ehdoin jo ennen kuin lupapäätös on lainvoimainen.

Kartta Nokian muuttamisesta Oulussa.
Nokia muuttaa Oulussa Ruskosta Linnanmaan uudelle kampusalueelle, jonne rakennetaan yhdeksänkerroksinen toimistorakennus ja teollisuustilat neljään kerrokseen. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Risto Ukkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun kaupungin rakennuslautakunta on hyväksynyt Nokian uusien toimitilojen ensimmäisen rakennusluvan. Nelikerroksisen teollisuusrakennuksen työt voidaan aloittaa tietyin ehdoin jo ennen kuin lupapäätös on lainvoimainen.

Nokia rakennuttaa Linnanmaalle uudet tilat yli 2500 työntekijälleen. Teollisuustilojen lisäksi alueelle suunnitellaan 9-kerroksista toimistorakennusta, jonka rakennuslupa käsitellään myöhemmin. Kampus-hankkeen kustannusarvio on aiemmin ollut lähes 200 miljoonaa euroa.

Rakennusluvan sai keskiviikkona myös Pohjois-Pohjanmaan opiskelija-asuntosäätiö, joka rakentaa Välkkylän alueelle 16 kerroksisen tornitalon opiskelijoille.

Korjaus 25.8. kello 11.08: Lisätty maininta, että nyt hyväksyttiin hankkeen ensimmäinen rakennuslupa Nokian teollisuusrakennukselle. Toimistotalon lupakäsittely on myöhemmin.

Keskustele aiheesta perjantaihin 26.8. kello 23 saakka.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme