Hyppää sisältöön

Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Hämäläinen sai sakot kunnianloukkauksesta

Keski-Suomen käräjäoikeus antoi ratkaisunsa Jukka Hämäläiseen (sd.) liittyvässä jutussa maanantaina iltapäivällä.

Jukka Hämäläinen katsoo kännykkäänsä vaalivalvojaisissa Kuntavaaleissa 2021.
Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Hämäläinen (sd.). Arkistokuva. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle
Heli Kaski

Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Hämäläinen (sd.) on saanut sakkotuomion kunnianloukkauksesta.

Keski-Suomen käräjäoikeus määräsi Hämäisen maksettavaksi 20 päiväsakkoa, mikä on Hämäläisen tuloilla 960 euroa. Hämäläisen on myös maksettava loukkauksen kohteelle 1500 euron kärsimyskorvaus sekä 3000 euroa tämän asianajokuluja.

Hämäläinen kertoo jatkavansa kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtävässä, ellei kaupunginvaltuusto toisin päätä. Hän aikoo kommentoida tuomiota vasta tutustuttuaan siihen huolella.

Hämäläinen pidättäytyi luottamustoimistaan kesäkuussa rikossyytteensä oikeuskäsittelyn ajaksi. Pidättäytymistä suositteli SDP:n Jyväskylän kunnallisjärjestön edustajisto.

Kunnianloukkausjuttu linkittyy aiemmin julkisuudessa olleeseen Jyväskylän Hoivapalveluyhdistys ry:n talousongelmien käsittelyyn. Oikeudenkäynneissä todettiin koko vyyhdin kiertyvän yhden hankekonsulttina toimineen henkilön tekemiin talousrikoksiin.

Jutun haastehakemuksen mukaan Hämäläinen oli julkaissut kuvan esitutkintapöytäkirjan tutkintailmoitussivusta Facebook Messenger -viestipalvelun suljetussa ryhmässä. Kuvasta oli voinut saada käsityksen, että Jyväskylän Hoivapalveluyhdistyksen johdossa työskentelevää henkilöä epäillään rikoksesta. Henkilö oli kuitenkin jo saanut asiassa syyttämättäjättämispäätöksen eikä ollut rikoksesta epäiltynä.

Yhdistyksen johtohenkilön mukaan viesti oli omiaan aiheuttamaan hänelle vahinkoa ja kärsimystä.

Kyseisessä viestiryhmässä oli julkaisun aikaan 38 henkilöä, mutta viestin sisältö oli vuotanut suljetun ryhmän ulkopuolelle.

Hämäläinen ei kiistänyt kuvan julkaisua, mutta kiisti julkaisseensa kuvan aiheuttaakseen ongelmia asianosaiselle tai kenellekään muullekaan.

Lue myös:

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Hämäläinen palaa luottamustehtäviinsä – "Ellei valtuusto toisin päätä"

Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Hämäläinen pidättäytyy luottamustehtävistä kunnianloukkaussyytteen vuoksi

Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa syytetään kunnianloukkauksesta – saa jatkaa tehtävässään

Suosittelemme sinulle