Hyppää sisältöön

Hoitajia haetaan rekrypalkkioiden avulla Jyväskylässä – kotihoidon vs. palvelupäällikkö: "Eihän se työntekijävahvuus ole kovin vankalla pohjalla"

Jyväskylässä hoitajien rekrypalkkion suuruus vaihtelee 75-150 euroa välillä. Pihtipudas ja Viitasaari suunnittelevat 300 euron kuukausittain maksettavaa rekrytointilisää.

Hoitajapulaa yritetään lievittää erisuuruisten rekrytointipalkkioiden avulla. Kuvituskuva sairaala Novasta Jyväskylästä. Kuva: Petri Aaltonen / Yle
Marja Roiha

Keski-Suomen kunnissa yritetään suitsia hoitajapulaa rekrytointipalkkioiden avulla. Rekrybonukset ovat käytössä esimerkiksi Jyväskylässä.

– Palkkio on otettu käyttöön helpottamaan akuuttia sijaispulaa. Rekrytointibonus koskee lähihoitajia, sairaanhoitajia, hoiva-avustajia sekä vammaispalveluiden asumisen ja päivätoiminnan ohjaajia, kertoo avoterveydenhuollon palvelujohtaja Hanna Vihavainen Jyväskylän kaupungilta.

Vihavaisen mukaan palkkion suuruus vaihtelee 75-150 euroa välillä sen mukaan, kuinka pitkästä sijaisuudesta on kyse.

Esimerkiksi Jyväskylän kotihoidossa on tällä hetkellä avoinna useita sairaanhoitajien ja lähihoitajien tehtäviä.

– Meillä on tällä hetkellä vakituisia paikkoja ja sijaisuuksia avoinna. Vielä on henkilökunnan kanssa pärjätty, mutta eihän se vankalla pohjalla ole, sanoo kotihoidon vs. palvelupäällikkö Sanna Liljeroos Jyväskylän kaupungilta.

Liljeroosin mukaan sijaisia kotihoitoon on tänä kesänä saatu paremmin kuin vuosi sitten.

– Sijaisuudet ovat haastavia: meille tulee sijaisia muun muassa yksityiseltä puolelta ja lisäksi paluumuttajia. Osa on tehnyt muita hoitoalan töitä ja he tulevatkin takaisin töihin kotihoitoon, kertoo Liljeroos.

Jyväskylässä ja Wiitaunionissa on hoitajapulan lisäksi voimakas sijaispula

Jyväskylä on lisännyt hoiva-avustajien palkkaamista, koska heidän koulutuksensa on lähihoitajia vähäisempi.

– Hoiva-avustajia on palkattu enemmän viime aikoina. Heitä on helpompi saada, koska heillä on kevyemmät koulutusvaatimukset, kertoo Liljeroos.

Kotihoidossa on paljon töitä, joita hoiva-avustajat pystyvät tekemään. Tällaisia töitä ovat muun muassa aterioiden lämmitys, suihkuttaminen ja vanhuksen auttaminen pukemisessa.

Jyväskylässä kotihoidossa on kaikkiaan 550 työntekijää: he ovat sairaanhoitajia, lähihoitajia, hoiva-avustajia ja ohjaajia. Henkilöstön sairauspoissaoloja ei Liljeroosin mukaan kesän aikana liiemmin ole ollut.

Viitasaari käy kamppailuun hoitajapulaa vastaan, vieheenä puolen vuoden vuokranalennus ja tuntuva rekrytointilisä

Myös Viitasaari aikoo ottaa käyttöön hoitajien rekrytointilisän syyskuun alusta lähtien. Rekrytointilisä oli aikeissa aloittaa jo aiemmin, mutta Pihtiputaan kunnanhallituksen ja Viitasaaren kaupunginhallituksen yhteiskokous palautti asian toukokuussa uudelleen valmisteluun.

Henkilöstöjohtaja Katri Lehti Wiitaunionista kertoo, että asiassa odotetaan vielä Pihtiputaan kunnanhallituksen päätöstä.

Rekrytointilisä olisi 300 euroa kuukaudessa tämän vuoden loppuun asti. (siirryt toiseen palveluun) Työsuhteen on kestettävä vähintään neljä kuukautta.

Henkilöstöjohtaja Lehti ratkaisee, mihin rekrytointeihin bonusta voisi käyttää. Hoitajien lisäksi rekrytointilisää voidaan käyttää muun muassa koulupsykologien haussa.

Myös työyhteisö voi Viitasarella tai Pihtiputaalla osallistua aktiivisesti rekrytointiin tai uuden työntekijän perehdytykseen ja ansaita pienehkön, yhteisen tunnustuspalkkion vuoden lopussa.

Lue aiheesta lisää:

Suosittelemme sinulle