Hyppää sisältöön

Kovasta hinnankorotuksesta palauteryöpyn saanut Kokkolan Energia tarjoaa kaupunkilaisille markkinahintaa halvempaa sähköä

Uusi hinnoittelu astuu voimaan lokakuun alussa.

Finnoon sähköasema Espoossa.
Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Iina Kluukeri

Kokkolan kaupungin omistama energiayhtiö Kokkolan Energia tarjoaa kokkolalaisille markkinahintaa edullisemman sähkötuotteen, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Edullisempaa sähkösopimusta tarjotaan Kokkolan alueelle eli Kanta-Kokkolan lisäksi Lohtajalla, Kälviällä ja Ullavalla asuville. Tuote perustuu osittain Kokkolan Energian tuotantoresursseihin.

Uusi hinnoittelu tulee voimaan lokakuun alussa ja se julkaistaan ensi viikolla. Hinnoittelu vaikuttaa Kokkolan Energian tulokseen.

Toimitusjohtaja Mikko Rintamäki arvioi, että uusi tuote on selvästi halvempi kuin yhtiön viime viikolla vuodenaikasähkölle ilmoittama 46,29 sentin kilowattituntihinta.

– Näkisin, että tätä sopimusta tarjotaan energiakriisin yli eli karkeasti arvioiden ensi kesään. Tai sitten kun yhtiön hallitus katsoo, että on palattu normaaliin, sanoo Rintamäki.

Alle markkinahinnan myytävän sähkön euromääräisiä vaikutuksia yhtiön tulokseen Rintamäki ei halua arvioida.

– Jos hintoja lasketaan, niin negatiivisestihan se vaikuttaa tulokseen, tyytyy Rintamäki toteamaan.

Huima korotus ja anteeksipyyntö

Kokkolan Energia kertoi viime viikolla, että sen myymän sähkön hinta lähes viisinkertaistuu syksyllä. Lokakuun alusta kilowattitunnin hinta on 46,29 senttiä.

Jo heinäkuun lopussa Kokkolan Energia kertoi purkavansa asiakkaiden vanhat sähkösopimukset ja siirtyvän uuteen hinnoittelumalliin. Toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset korvautuvat syyskuun alusta sähkön markkinahintoja seuraavilla vuodenaikasopimuksilla.

Sen hinta seuraa markkinahintaa kolmen kuukauden jaksoissa ja hinta tarkistetaan neljä kertaa vuodessa

Energiayhtiön toimitusjohtaja Mikko Rintamäki päätyi lopulta samalla viikolla pyytämään anteeksi asiakkailta yhtiön rajua hinnankorotusta ja lupaamaan halvempia vaihtoehtoja kuluttajille.

Valtavan palautevyöryn jälkeen energiayhtiön omistaja Kokkolan kaupunki vaati myös yhtiötä kohtuullistamaan sähkön hintojaan.

Lue seuraavaksi:Palautevyöry vaikutti: Kokkolan Energialta halvempi sopimus kokkolalaisille – "kohtuullinen" ratkaisu pyritään löytämään ensi viikolla

Lisäksi keskipohjalaiset energiayhtiöt, Korpelan Voima ja Kokkolan Energia ovat hakeneet yhteistyöstä apua kohtuullistaakseen alueen asukkaiden sähkölaskuja.

Ne ilmoittivat aloittavansa yhteistyön, jolla pyritään tasaamaan molempien ensi talven korkeaa sähkön myyntihintaa. Se voisi yhtiöiden mukaan olla esimerkiksi asiantuntijuuden vaihtoa sähkön hankintahinnoista.

Konkreettiset toimenpiteet tarkentuvat lähikuukausina.

Artikkelin otsikkoa muokattu 26.8.2022 klo 13:39

Artikkelia täydennetty toimitusjohtaja Mikko Rintamäen kommenteilla 26.8.2022 klo 14:15

Lue myös:

Korpelan Energia korottaa roimasti sähkön hintaa

Kokkolan Energia ja Korpelan Voima historialliseen yhteistyöhön: tavoitteena tarjota asiakkaille halvempaa sähköä

Kokkolassa voi joutua syksyllä maksamaan sähköstä viisi kertaa enemmän kuin kesän alussa

Suosittelemme sinulle