Hyppää sisältöön

Varkauden akkutehtaan kauppa siirtyy marraskuulle – ostaja alkaa maksaa silti tiloista vuokraa jo syyskuussa

Konkurssipesän mukaan ostaja haluaa selvittää vielä akkutehtaan sovittamista omiin toimintoihinsa.

Varkauden akkutehtaan laitteistoa. Ostaja on todennut laitteiden olevan kunnossa. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Varkauden akkutehtaan koneiden ja laitteiden kauppa on siirtynyt jälleen. Akkutehtaan koneita ja laitteita ostamassa oleva taho on pyytänyt konkurssipesältä lisäaikaa marraskuun loppuun.

Kaupasta sopimisen takarajaa on siirretty muutaman viikon jaksoissa useaan kertaan kesän aikana ja edellinen takaraja päättyi perjantaina 19. elokuuta. Konkurssipesän hoitajan, asianajaja Pauliina Tenhusen mukaan ostaja on todennut, että tehtaassa on kaikki kunnossa, mutta että se tarvitsee lisäaikaa selvittääkseen sitä, miten akkutehdas kytkeytyy sen omaan toimintaan.

Ostaja on kertonut olevansa sitoutunut tehtaan koneiden ja laitteiden ostamiseen sekä tilojen vuokraamiseen. Uutena piirteenä on, että ostaja maksaa tiloista vuokraa syyskuusta marraskuun loppuun saakka, vaikka sopimusta kaupasta ei ole vielä tehty.

Akkutehtaan konkurssipesä myönsi yhdelle ostajaehdokkaalle toukokuun lopulla etuoikeuden käydä neuvotteluita tehtaan koneiden ja laitteiden ostamisesta. Ostaja on eurooppalainen taho, jonka aikeena on käynnistää Varkauden akkutehtaan toiminta uudelleen.

Pesänhoitaja Tenhusen mukaan ostaja on käyttäytynyt koko ajan siten, että se vaikuttaa olevan vakavasti liikkeellä tehtaan ostamiseksi.

Aiheesta aiemmin:

Varkauden akkutehtaalla on ostaja, joka haluaa käynnistää tehtaan uudelleen

Pienen kaupungin akkutehtaan piti valloittaa maailma, mutta pieleen meni – venäläiset liikemiehet vedättivät kaikkia ja suomalaiset menettivät miljoonia

Tältä epäonnisella Varkauden akkutehtaalla näyttää nyt – samat laatikot lojuneet tehtaan lattialla jo kymmenen vuotta

Suosittelemme sinulle