Hyppää sisältöön

Atrian uusi siipikarjatehdas harjakorkeudessa – suurinvestointi valmistuu 2024

Laajennus maksaa Atrialle 155 miljoona euroa. Kun uusi tehdas valmistuu, tuotantoa voidaan kasvattaa 40 prosenttia.

Uuden siipikarjatehtaan runko on jo viimeistelyä vaille. Parhaillaan tehtaalla asennetaan talotekniikkaa. Kuva: Atria

Atrian uuden siipikarjatehtaan rakennustyöt ovat edenneet Nurmossa harjakorkeuteen. Tällä hetkellä menossa on rakennuksen runkovaiheen viimeistely ja talotekniikan asennukset.

Siipikarjatuotannon laajennus on Atrialle suurinvestointi. Se on noin 155 miljoonan euron projekti. Laajennus pitää sisällään uusien teurastus-, leikkuu- ja pakkauslinjojen rakentamisen.

Kun tehdaslaajennus valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2024, Atria pystyy lisäämään siipikarjanlihan tuotantoaan 40 prosentilla.

Lisännee vientiä

Investointi on Atrialle tärkeä ja historiallinen.

– Uusi tuotantolaitos vastaa kulutuskysynnän kasvuun ja vahvistaa Atrian markkinajohtajuutta siipikarjatuotteissa Suomessa, Atria kertoo tiedotteessaan.

– Uusi tehdas ja lisääntyvä kapasiteetti antavat Atrialle mahdollisuuden lisätä myös siipikarjatuotteiden vientiä. Investointi mahdollistaa tuotteiston kehittämisen yhä pidemmälle jalostettuihin tuotteisiin.

Uuden siipikarjatehtaan pääurakoitsijana toimii Peab Oy. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Liark Oy.

Aiheesta aiemmin:

Atrialta jätti-investointi Nurmon siipikarjatehtaaseen

Atrian jätti-investointi siipikarjatehtaaseen on jo herättänyt laajentamishalut broilertiloilla – "Se tuo jatkuvuutta yli sukupolvien"

Ensimmäinen merikontillinen kananlihaa on nyt matkalla Atrialta Etelä-Koreaan, myös sianlihan vienti Hongkongiin käynnistyi

Suosittelemme sinulle