Hyppää sisältöön

Vessapaperista voi pian olla pulaa ja hinta nousee, varoittaa tuotantoaan supistava Metsä Tissue

Metsä Tissue sanoo joutuvansa supistamaan pehmopaperituotantoaan energiakriisin vuoksi. Yhtiö ilmoitti jo aiemmin tänä vuonna väliaikaisista tuotantoseisokeista.

Wc-paperirullia pinossa
Korkeat energian hinnat vaikeuttavat Metsä Tissuen toimintaa. Kuvituskuva. Kuva: Eleni Paspatis / Yle
Marika Harjumaa,
Laura Kangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Metsä Tissue joutuu supistamaan pehmopaperituotantoaan energiakriisin vuoksi. Tuotannon supistukset saattavat vaikuttaa päivittäisten pehmopaperituotteiden saatavuuteen, yhtiö varoittaa.

Yhtiö ilmoitti jo aiemmin tänä vuonna väliaikaisista tuotantoseisokeista tehtaillaan Saksassa ja Slovakiassa, ja tilanne on entisestään pahentunut, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Korkeat energian hinnat vaikeuttavat toimintaa kaikilla Metsä Tissuen eurooppalaisilla markkinoilla, etenkin Keski- ja Itä-Euroopassa, kertoo yhtiön Pohjoismaiden markkinoiden johtaja Jani Sillanpää.

– Sähkön hinta on historiallisen kova. Tilanne on ollut vähän parempi täällä Pohjoismaissa, mutta onhan sähkön hinta täälläkin lähtenyt nousuun, Sillanpää toteaa.

Vessapaperi voi myös kallistua

Sillanpään mukaan tuotantoseisokit koskevat wc-paperin ja talouspaperin tuotantoa.

Seisokit eivät näillä näkymin ulotu Mäntän paperitehtaaseen, ja siellä toiminta jatkuu normaalisti, Sillanpää kertoo. Suomeen tulee kuitenkin paljon wc- ja talouspaperia myös Keski-Euroopasta.

– On olemassa riski, että paperin toimituksissa tulee ongelmia, jos tilanne jatkuu näin, Sillanpää sanoo.

Wc- ja talouspaperi voivat myös muuttua aiempaa kalliimmaksi. Sillanpään mukaan Metsä Tissuella on kova paine nostaa paperin hintaa, koska tuotantokustannuksetkin nousevat.

Kaupat päättävät itse, siirtyykö hinnannousu myös kuluttajahintoihin.

Muokattu 26.8. klo 14.56: Juttuun lisätty Jani Sillanpään kommentit.

Mitä ajatuksia juttu herättää? Voit keskustella aiheesta 27.8. kello 23:een saakka.

Suosittelemme