Hyppää sisältöön

Venetsialaisviikonlopun ilotulitukset ovat sallittuja lauantaina muutamaa poikkeusta lukuunottamatta Pohjois-Pohjanmaalla

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos sallii yksityisen ilotulituksen ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tunnus paloauton ovessa.
Venetsialaisviikonloppuna ilotulituksista ei tarvitse tehdä ilmoitusta viranomaisille Pohjois-Pohjanmaalla. Poikkeuksia toki on. Kuva: Risto Degerman / Yle
Pekka Loukkola

Venetsialaisviikonloppuna illan pimetessä ilotulitukset nousevat taivaalle. Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta muistutetaan, että ilotulitus on sallittu ilman erillistä ilmoitusta viranomaiselle.

Päätös on voimassa lauantain 27.8.2022 klo 18:00 – 24:00 välisen ajan. Päätös koskee koko Oulu-Koillismaan pelastustoimen aluetta lukuunottamatta muutamaa poikkeusta.

Riskienhallintopäällikkö Tomi Honkakunnaksen mukaan muutama poikkeus olisi hyvä olla tiedossa.

– Päätös on voimassa vain taajama-alueiden ulkopuolella. Taajama-alueilla ei saa suorittaa ilotulitusta ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta ja pelastusviranomaisen päätöstä, kertoo Honkakunnas.

Päätös ei koske lentokentästä johtuen entisen Oulunsalon kunnan aluetta. Oulunsalon alueella ei saa suorittaa ilotulitusta ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta ja pelastusviranomaisen päätöstä.

Päätös ei myöskään koske Kuusamon lentokentästä noin 5 km säteellä olevaa aluetta.

Myös Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella Venetsialaisia ja huvilakauden päättäjäisiä saa juhlistaa ilotulituksella lauantaina illan ja puolen yön välillä.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle