Hyppää sisältöön

NHL-pelaaja Rasmus Kupari lähtee pian harjoitusleirille, jolta pelaajat putoavat pois yksitellen: "Olen valmis ottamaan seuraavat askeleet"

Kotkalainen jääkiekkoilija Rasmus Kupari on valmistautunut tulevaan NHL-kauteen kotikaupungissaan. Kahden viikon kuluttua alkaa harjoitusleiri, jossa selviää, pelaako Kupari seuraavan kauden NHL:ssä.

Rasmus Kupari on harjoitellut kesän ajan myös kotihallissa
Rasmus Kupari on harjoitellut kesän ajan myös kotihallissa

Rasmus Kupari vetää hokkarit jalkaansa ja polkaisee tutulle Kotkan jäähallin jäälle. Täällä nuori NHL-pelaaja on laukaissut elämänsä ensimmäiset kiekot maaliin.

– Olin kuusivuotias, kun menin kiekkokouluun. Täältä kilpailuhallista ja viereisestä harjoittelusalista kaikki alkoi, Kupari kertoo.

Kupari on viettänyt kesän kotikaupungissaan Kotkassa. Kesä on mennyt lokakuun alussa alkavaan NHL-kauteen valmistautuessa.

– Olen käynyt punttisalilla ja tehnyt nopeustreeniä. Nyt loppukesästä olen viihtynyt jäähalleilla ja lisännyt jäätreeniä.

Kupari lähtee Yhdysvaltoihin kahden viikon kuluttua. Hänen joukkueensa Los Angeles Kings järjestää harjoitusleirin, jossa selviää, kuka pääsee varsinaiseen joukkueeseen.

– Leiriin osallistuu iso rinki pelaajia, joista sitten pikkuhiljaa tippuu pelaajia pois. Jäljelle jää joukkue ja pari ekstraa. Leiriin kuuluu harjoituspelejä, harjoituksia ja pelisysteemin läpikäyntiä.

Tuleva harjoitusleiri ei Kuparia jännitä. Aikaisemmat leirit ovat tuoneet varmuutta.

– Minulla on jo muutama harjoitusleiri alla, joten tiedän, mitä tuleman pitää. Kesän treenit ovat menneet hyvin ja olen valmis ottamaan seuraavat askeleet.

Golfia jääkiekon tueksi

Syksyllä Kuparilla on edessään kolmas kausi NHL:ssä ja Los Angeles Kingsin riveissä. Ensimmäiset kaudet hän pelasi pääosin farmijoukkueessa. Viime kaudella hän kuitenkin pelasi lähemmäs 60 NHL-peliä sekä teki viisi maalia ja kahdeksan syöttöpistettä.

– Se on ihan jees tulos ensimmäiseksi kunnon kaudeksi. Haluan silti vielä enemmän. Olen tehnyt paljon hommia kesän aikana, jotta ensi kaudella saan irti vielä enemmän tehoa ja maaleja.

Kuparin tämänhetkinen tavoite on päästä Los Angeles Kingsin NHL-joukkueeseen. Joukkueessa hän haluaa saavuttaa entistä suuremman roolin peleissä sekä auttaa joukkueen voittoon.

– Unelmoin Stanley Cupin voittamisesta. Tietenkin minulla on unelmia myös maajoukkueen suhteen. Olisi mukava päästä pitämään miesten MM-paitaa ja saada kultaa MM-kisoista ja olympialaisista.

Los Angeles Kingsin riveissä pelaava Rasmus Kupari on pelannut aikaisemmin muun muassa nuorten MM-joukkueessa, Kärpissä ja Kotkan Titaaneissa. Kuva viime kauden NHL-pelistä joulukuulta 2021. Kuva: NHLI / Getty Images

Perinteisen treenin lisäksi Kupari on valmistautunut tulevaan NHL-kauteen pelaamalla golfia. Golf tuo hänestä hyvää vastapainoa jääkiekolle, mutta se kehittää myös kiekkoilussa tarvittavia taitoja.

– Golfissa pitää laittaa hermot kuriin, ja se on varmasti ihan hyvä juttu lätkääkin ajatellen. Golfissakin käsittelee epäonnistuneita lyöntejä.

Viimeisen kahden viikon suunnitelmat ennen Yhdysvaltoihin lähtöä ovat Kuparilla selvillä.

– Käyn pelaamassa muutaman rundin golfia, morotan läheisten ja perheen kanssa ja teen vielä treeniä jäällä. Koetan nauttia viimeisistä kesäkeleistä Kotkassa.

Mitä ajatuksia artikkeli herätti? Kommentointi auki 27.8. kello 23.00 saakka.

Lue lisää:

Suomalainen NHL-lupaus Rasmus Kupari kävi pohjalla, mutta pomppasi yllättävän nopeasti takaisin ylös – "Onneksi minulla oli paljon läheisiä"

Rasmus Kupari debytoi ensi yönä NHL:ssä – takana on yli vuoden sivussa pitänyt loukkaantuminen: "Ymmärsin, mitä tämä voi pahimmillaan olla"

Suosittelemme sinulle