Hyppää sisältöön

Merivartiosto sai nostettua Suomenlahdella toikkaroineen ja kivikkoon karahtaneen purjeveneen maihin

Ensipurjehduksellaan viime viikonloppuna olleen miehen karille ajama purjevene makaa nyt Kotkan Kantasatamassa.

Kokematon purjehtia haaksirikkoutui Kotkan edustalle purjeveneellä. Purjevene makaa kivikossa.
Yksin purjehtinut mies ajautui kivikkoon viime viikonloppuna Kotkan edustalla. Kuva: Rajavartiolaitos
Minna Kaipainen

Kotkan edustalla viime viikonloppuna haaksirikkoutunut purjevene on nostettu perjantaina pois vedestä. Alle kymmenmetrinen purjevene on tuotu Kotkan Kantasatamaan.

Suomenlahden merivartiosto veti veneen irti kivikosta, hinasi sen vartiolaiva Turvan kylkeen, josta se nostettiin laivan kannelle.

– Vene saatiin nostettua jotakuinkin yhtenä kappaleena ja veneen tankit olivat ehjät, kerrotaan Suomenlahden merivartioston johtokeskuksesta.

Vene ei ehtinyt aiheuttaa ympäristövaaraa. Purjevene on vaurioitunut pahoin, eikä ole Suomenlahden merivartioston mukaan enää purjehduskelpoinen.

Purjehtija työllisti merivartiostoa viime viikonloppuna

Vene jäi kivikkoon viime viikonloppuna. Ensimmäistä kertaa purjeveneellään liikkeellä olleella miehellä ei ollut kunnollista merikarttaa tai perusteellista purjehduskokemusta.

Mies oli itäisellä Suomenlahdella liikkeellä yksin. Merivartiosto oli auttanut purjehtijaa pitkin matkaa. Viikonloppuna olosuhteet olisivat olleet kokeneemmallekin yksinpurjehtijalle vaativat.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kymen Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Lehden mukaan vastuu veneestä on nyt Kotkan kaupungilla.

Lue lisää:

Iso purjevene karahti kivikkoon neitsytmatkallaan – nyt merivartiosto haluaa sen ylös: "Ympäristöriski pitää poistaa"

Sama purjehtija työllisti merivartiostoa pitkin rannikkoa – nyt vene on jumissa kivikossa: "Taidot ja joskus asenne eivät ole kohdallaan"

Suosittelemme sinulle