Hyppää sisältöön

Oliver Helander jättää Ruotsi-ottelun väliin: "En halua riskeerata terveyttäni"

Selkäkrampin kanssa elokuun tuskaillut keihäslupaus sai kivuista tarpeekseen, pani kautensa pakettiin ja matkusti Kreetalle.

Oliver Helander pettyneenä vuoden 2019 Dohan MM-karsinnan jälkeen.
Oliver Helander ei heitä enää tällä kaudella. Kuva: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL
Atte Husu

Keihäänheittäjä Oliver Helanderia, 25, ei nähdä kilpailemassa enää tällä kaudella.

Elokuun alussa Kalevan kisoissa tullut selkäkramppi on estänyt täysipainoisen harjoittelun ja kilpailemisen. Kun Helander vetäytyi Münchenin EM-kisoista, hän ilmoitti pyrkivänsä heittämään vielä tällä kaudella.

Hänen nimensä löytyi aluksi Lausannen Timanttiliigan osakilpailun osanottajalistalta, josta se kuitenkin poistui muutama päivä ennen kilpailua.

Kauden ensimmäisessä täydellä vauhdilla heittämässään kilpailussa Helander kiskaisi ennätyksekseen 89,83, jota seurasi Tukholman Timanttiliigassa nähty 85,46.

Oregonin MM-kisoissa Helander eteni ensi kertaa urallaan arvokisafinaaliin, jossa 82,24 riitti kahdeksanteen sijaan.

Katso alta Helanderin ennätysheitto ja MM-kisasuoritus.

Oliver Helander heitti ennätyksensä 89,83.

Tämän jälkeen kausi sai peruuttamattoman käänteen, kun selkäkramppi iski Helanderin ensimmäisessä heitossa Kalevan kisojen finaalissa.

Usean paluuyrityksen jälkeen Helander sai tarpeekseen.

– Selkä on ihan ok kunnossa, mutta ei vielä ihan kivuton. En halua riskeerata terveyttäni ja saada isompaa vammaa. Parempi, että saan aloittaa harjoittelun kohti ensi kautta terveenä, Kreetalle matkustanut Helander viestitti.

Vuoden 2023 päätapahtuma käydään Unkarin Budapestissa, joka järjestää MM-kisat 19.–27. elokuuta.

Kuluvan kesän lisäksi Helander on ollut kauden kotimainen tilastokärki vuosina 2018, 2019 ja 2021. Vuonna 2020 hän ei heittänyt olkapääleikkauksen vuoksi.

TV2 ja Yle Areena näyttävät Ruotsi-ottelun ensi viikonloppuna. Lauantaina lähetys TV2:ssa alkaa kello 17.45 ja sunnuntaina kello 12.45.

Lue lisää:

Kommentti: Lassi Etelätalo on huikea urheilija, jonka kilpailijanlahjoista moni maksaisi maltaita – fakta Tero Pitkämäestä kannattaa silti pitää mielessä

Suosittelemme sinulle