Hyppää sisältöön

Ilotulitteet työllistivät poliisia viikonloppuna – Laihialla ammuttiin ilotulite kohti poliisiautoa

Ilotulitteiden häiritsevä ja vaarallinen käyttö näkyy viikonlopun tehtävissä eri puolilla poliisilaitoksen aluetta.

Nyårsraketer i Pojo i Raseborg
Poliisin mukaan ilotulitteita ammuttiin siellä missä ei saisi ampua, käyttöaikarajoituksia ei seurattu ja ilotulitteita käytettiin erittäin huolimattomasti, jopa vaarallisesti. Kuva: Yle/Patrik Rosström
Merja Siirilä

Ilotulitteet ja huvilakauden päättäjäiset työllistivät poliisia viikonloppuna Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella.

Poliisilaitos hoiti yhteensä 673 tehtävää viikonloppuna. 40 henkilöä oli kiinniotettuna, 14 rikosepäilyjen takia ja muut häiriökäyttäytymisen tai vahvan juopumustilan takia.

Viikonlopun aikana on otettu kiinni 13 rattijuoppoa, joista seitsemän puhalsi törkeä rattijuopumuksen rajan ylittävän lukeman. Pahoinpitelyilmoituksia on myös kirjattu viikonlopulta 13 kappaletta, näistä kaksi tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Laihialla ammuttiin lauantai-iltana ilotulite kohti poliisiautoa. Poliisiauton ovi oli auki ja ilotulite räjähti aivan poliisiauton vieressä. Toinen paikalla olleista konstaapeleista sai ainakin hetkellisen kuulovaurion pamahduksesta. Asiaa tutkitaan vaaran aiheuttamisena. Paikalla oli suuri nuorisojoukko ja tekijä oli todennäköisesti juosten poistunut paikalta.

Laihialla lauantai iltana syttyi myös palamaan roskakatos Laihian nuorisoseuran pihalla. Siihenkin syynä ilotulite. Poliisin saamien alustavien tietojen mukaan paikalla on ollut nuoria tai lapsia ampumassa ilotulitteita. Pelastuslaitos oli jo paikalle sammuttamassa tulipalon, kun poliisi saapui paikalle. Roskakatos paloi käyttökelvottomaksi.

Kokkolan venetsialaiset työllisti poliisia jonkin verran. Itse tapahtuma-alueella oli rauhallista, mutta sen ulkopuolella oli järjestyshäiriöitä ja ilotulitteiden käyttöön liittyviä tehtäviä. Ilotulitteita on muun muassa otettu poliisin haltuun alaikäisiltä.

Lisää Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle