Hyppää sisältöön

Autolautalla syttyi tulipalo Ruotsin vesillä – aluksen evakuointi keskeytettiin

Latvian Ventspilsin ja Ruotsin Nynäshamnin välillä kulkevalla Stena Scandicalla syttynyt palo saatiin nopeasti hallintaan. Palo katkaisi kuitenkin alukselta sähköt.

Kartta Gotska sandön sijainnista Itämerellä.
Alus, jolla tulipalo syttyi, liikennöi Latvian Ventspilsin ja Ruotsin Nynäshamnin välillä. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle
Jussi Nurminen,
Yle–STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Autolautta Stena Scandican matkustajien evakuointi on keskeytetty, kertoo ruotsalainen uutistoimisto TT. Matkustajat oli tarkoitus evakuoida muille laivoille helikoptereiden avulla, ja evakuointi ehdittiin aloittaa hieman ennen iltayhdeksää. TT:n mukaan 25 matkustajaa ehdittiin siirtää toiselle lautalle ennen kuin evakuointi keskeytettiin.

Tällä hetkellä Stena Scandica kulkee oman moottorinsa voimin kohti Nynäshamnia. Rannikkovartiosto, hinaaja ja Ruotsin merenkulkulaitos saattavat alusta, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Lautalla syttyi maanantaina alkuiltapäivästä tulipalo, kun alus oli lähellä Ruotsin Gotska Sandön saarta. Saari sijaitsee Itämerellä Gotlannin pohjoispuolella.

Tulipalo syttyi aluksen autokannella. Pelastusviranomaisten mukaan palo saatiin nopeasti hallintaan. Expressen-lehden mukaan palo sai alkunsa kylmäkontista.

Aluksella, jonka reitti kulkee Latvian Ventspilsin ja Ruotsin Nynäshamnin välillä, on noin 300 ihmistä. Palo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja.

Kun hälytys palosta tuli hieman puoli kahden jälkeen Suomen aikaa, lähetettiin paikalle seitsemän alusta ja kolme helikopteria. Esimerkiksi Nynäshamnin ja Visbyn väliä kulkeva MS Visby -matkustaja-alus suuntasi kohti Stena Scandicaa avustaakseen tarvittaessa pelastustöissä.

Aluksi arvioitiin, ettei tarvetta matkustajien evakuoimiseen Stena Scandicalta ole, mutta illalla viranomaiset ilmoittivat evakuoinnin alkaneen.

Juttua päivitetty 29.8.2022 klo 23:48: Evakuointi on keskeytetty ja lautta kulkee oman moottorinsa voimin.

Suosittelemme