Hyppää sisältöön

Porin lukion vararehtori: Autot ja mopot täyttävät koulun pihan, välituntia vaikea viettää ulkona

Porin lukion vararehtori, kaupunginvaltuutettu Jussi Ihamäki (kok.) vaatii Poria etsimään pikaisesti uusia parkkipaikkoja opiskelijoiden ajoneuvoille. Vasemmistoliiton riveistä suosittaisiin busseja.

Porin Suomalaisen Yhteislyseon koulu
Porin lukio toimii entisen Porin suomalaisen yhteislyseon tiloissa Tasavallankadulla. Kuva on ajalta, jolloin rakennus oli vielä yläkoulun ja lukion yhteiskäytössä. Kuva: Eetu Laaksonen / Yle
Antti Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Porin lukion opiskelijoilla ei ole mahdollisuutta viettää aikaa ulkona välitunnilla, sanoo koulun vararehtori Jussi Ihamäki.

Porin valtuustossa kokoomuksen jäsenenä istuva Ihamäki kertoi eilen valtuuston kokouksessa, että noin 1 300-päisen opiskelijajoukon autot, mopot ja polkupyörät täyttävät koulun piha-alueen.

Vararehtori: Lisää parkkipaikkoja

Ihamäen mukaan suurlukion opiskelijat eivät tiheän pysäköinnin takia pysty käymään välitunneilla koulun pihalla. Hän vaatii kaupunkia osoittamaan koululle pikaisesti lisää parkkipaikkoja.

Ihamäki puhui Porin valtuustossa.

Ihamäki pitää lukion pihan täyttäviä ajoneuvoja myös turvallisuusriskinä.

Vasemmistovaltuutettu: Suositaan joukkoliikennettä

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Raisa Ranta totesi, että yksi keino vähentää autoruuhkaa Porin lukion pihassa voisi olla joukkoliikenteen tekeminen houkuttelevammaksi. Hän olisi valmis nostamaan pysäköintimaksuja, jotta autoilijat siirtyisivät busseihin.

Ranta muistutti, että bussin käyttö on ympäristöteko ja lisää myös oman lihasvoiman käyttöä sekä parantaa näin nuorten kuntoa.

Ranta kommentoi asiaa Porin valtuuston kokouksessa.

Ahtaat tilat suurlukiolla

Porissa on syyslukukauden alkajaisiksi keskusteltu uuden suurlukion tilanahtaudesta. Entisen Porin suomalaisen yhteislyseon sisätilat ovat osoittautuneet ahtaiksi suurlukion opiskelijamäärälle.

Porissa oli vielä takavuosina viisi suomenkielistä lukiota. Nykyisin lukioita on vain yksi.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta

Suosittelemme