Hyppää sisältöön

Luottamuspula on kärjistymässä kunnanjohtajan irtisanoutumiseen Lestijärvellä

Kunnanhallitus käsitteli asiaa ylimääräisessä kokouksessaan.

Luottamuspulavyyhti tuli julkisuuteen Lestijärvellä alkukesästä. Kuva: Kalle Niskala / Yle
Iina Kluukeri

Lestijärvellä johtavien viranhaltijoiden ja kunnanjohtaja Anne Kurkelan välinen luottamuspula on johtamassa todennäköisesti kunnanjohtajan irtisanoutumiseen.

Luottamuspulaa ratkottiin kunnanhallituksen ylimääräisessä kokouksessa maanantaina ja päätöksenä oli, että hallitus alkaa valmistella kunnanjohtajan virkasopimuksen päättämistä. Kunnanjohtaja Kurkela oli ehdottanut sovintoratkaisuksi johtajasopimuksen mukaista vapaaehtoista irtisanoutumista, ilmenee kunnanhallituksen esityksestä.

Kurkela kyseenalaisti omassa kunnanhallitukselle osoittamassa vastineessaan mahdollisuutensa jatkaa kunnan johtamista tilanteen takia.

Lue seuraavaksi:Lestijärven kunnanjohtaja Anne Kurkela kokee saamansa rajun kritiikin kohtuuttomana

Luottamuspulavyyhti tuli julkisuuteen alkukesästä, kun johtavat viranhaltijat jättivät kunnanhallitukselle kirjelmät, joissa he arvostelivat rajusti muun muassa kunnanjohtajan johtamistaitoja, päätöksentekokykyä ja talousosaamista.

Kurkela puolestaan katsoi omassa vastineessaan, että koko luottamuspulaprosessi on yritetty pitää häneltä salassa. Hän kertoo saaneensa tietää luottamuspulasta vasta ennen kesälomaansa heinäkuun puolivälissä.

Kurkelan mukaan kaikki viranhaltijoiden esille tuomat epäkohdat olisi voitu ratkaista keskustelemalla, jos häntä olisi informoitu ristiriidoista. Kunnanjohtaja ilmaisi vastineessaan myös olevansa valmis sopimaan toimintatavoista ja muuttamaan omaa toimintaansa.

Irtisanoutumisasiaa käsitellään vielä kunnanhallituksessa. Lopullisesti asiasta päättää kunnanvaltuusto.

Kurkela aloitti Lestijärven kunnanjohtajana vuosi sitten kesällä, kun Esko Ahonen jäi eläkkeelle.

Lue myös:

Johtavat viranhaltijat arvostelevat kovin sanoin kunnanjohtajaa Lestijärvellä: "Hallinnon ja talouden hoitaminen on täysin olematonta"

Suosittelemme sinulle