Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuorelle tappio US Openin avauskierroksella – "Todella surkea esitys"

Emil Ruusuvuori hävisi nuorelle brittipelaajalle Jack Draperille suoraan kolmessa erässä US Openin avauskierroksella.

Emil Ruusuvuori spelar tennis.
Emil Ruusuvuori joutui pettymään US Openissa. Kuva: IMAGO/tennisphoto.de/ All Over Press
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Emil Ruusuvuoren urakka tenniksen US Openissa päättyi avauskierrokselle. Kovassa nousussa oleva 20-vuotias brittipelaaja Jack Draper pudotti Ruusuvuoren lukemin 6–4, 6–3, 6–3.

Ruusuvuori oli voittanut Draperin kesällä Queen's Clubin ruohokentillä, mutta nyt maailmanlistalla sijalla 53 oleva britti otti revanssin. Ruusuvuori on tällä viikolla sijalla 49.

– Draper on yksi parhaista nuorista tulokkaista, hän on osoittanut sen parin viimeisen viikon aikana, Ruusuvuori sanoi.

– Viimeksi pelasin todella hyvän matsin häntä vastaan. Silloin itselläni oli paljon tasaisempaa tekemistä ja sain pistettyä häntä ahdinkoon. Tänään tuli ihan liikaa virheitä aggressiivisen pelin haussa. Kaikki mahdollisuudet päättyivät virheisiin. Siinä mielessä todella surkea esitys.

Ruusuvuoren Pohjois-Amerikan kiertueeseen mahtui hyviä esityksiä, mutta viimeiset pari viikkoa jättivät hänelle huonon maun. Washingtonissa helsinkiläinen eteni kolmannelle kierrokselle. Montrealin ja Cincinnatin Masterseissa Ruusuvuori oli molemmissa toisella kierroksella, mutta Winston-Salemissa ja US Openissa hän hävisi avausottelunsa.

Ruusuvuori on mukana vielä nelinpelissä, samoin kuin nelinpelispesialisti Harri Heliövaara. Heliövaara pelaa vakioparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa. Ruusuvuoren parina on slovenialainen Aljaz Bedene.

Ruusuvuorta haastatteli Helen Scott-Smith

Lue myös:

Heliövaaralle katkera nelinpelihäviö Masters-turnauksen puolivälierissä – "Harmittaa todella, todella paljon"

Emil Ruusuvuori kaatoi grand slam -voittaja Wawrinkan ja eteni jatkoon Montrealin Masters-turnauksessa: "Olen seurannut häntä pikkupojasta asti"

Suosittelemme