Hyppää sisältöön

Poistotekstiilien keräys laajenee jokaiselle jäteasemalle Länsi- ja Itä-Uudellamaalla

Kosteat, homeiset tai vahvasti haisevat tekstiilit kuuluvat sekajätteeseen.

Viininpunainen Rosk’n Roll-yhtiön keräysastia poistotekstiileille.
Jäteasemilla poistotekstiilien keräysastian tunnistaa viininpunaisesta väristä. Kuva: Rosk’n Roll
Varpu Helpinen

Poistotekstiilejä kerätään jokaisella Rosk’n Rollin jäteasemalla Itä- ja Länsi-Uudellamaalla syyskuun alusta eli ylihuomisesta lähtien.

Poistotekstiilejä vastaanotetaan kotitalouksilta maksutta. Ne pitää pakata tiiviisti suljettuun jätesäkkiin.

Viime marraskuusta lähtien poistotekstiilejä on kerätty Itä- ja Länsi-Uudellamaalla määrätyillä jäteasemilla sekä muutaman yhteistyökumppanin toimipisteissä.

Nyt poistotekstiilejä keräys laajenee koko Rosk’n Rollin toimialueelle eli Askolaan, Hankoon, Inkooseen, Karkkilaan, Lohjalle, Loviisaan, Pornaisiin, Porvooseen, Raaseporiin, Sipooseen, Siuntioon ja Vihtiin.

Poistotekstiilien keräykseen kuuluvat kotitalouksien loppuun kuluneet vaatteet ja kodintekstiilit. Keräykseen ei saa laittaa sukkia, alusvaatteita, kenkiä, peittoja, mattoja tai pehmoleluja.

– Nyrkkisääntö on, että kuivat ja puhtaat, loppuun kuluneet eli käyttökelvottomat vaatekappaleet ja kodintekstiilit ovat poistotekstiilejä. Pesussa lähtemättömät ruokatahrat eivät haittaa, mutta kosteita, homeisia tai vahvasti haisevia tekstiilejä ei saa tuoda keräykseen. Nämä kuuluvat sekajätteeseen, kertoo aluepäällikkö Johanna Saarinen yhtiön tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Jäteasemille voi tuoda kerralla enintään 200 litran säkillisen verran, paitsi Porvoon Domargårdin ja Lohjan Munkkaan jätekeskuksiin voi tuoda isompia eriä, jopa kahteen kuutioon asti.

Rosk’n Rollin yhteistyökumppanit – Vihdin Kierrätyskeskus, Emmaus Westervik sekä Goodwill – lajittelevat kerätyt poistotekstiilit laadun mukaan. Jos mukaan on eksynyt hyvälaatuisia vaatteita tai tekstiilejä, ne käytetään uudestaan sellaisenaan.

Rosk’n Roll kuitenkin kannustaa laittamaan käyttökelpoiset, hyvälaatuiset vaatteet suoraan esimerkiksi kierrätysmyymälöihin tai kirpputoreille eikä poistotekstiilien keräykseen.

Käyttökelvottomat tekstiilit ohjataan Lounais-Suomen jätehuollon poistotekstiilin jalostuslaitokseen, jossa niistä jalostetaan kierrätyskuitua uusien tuotteiden raaka-aineeksi.

Jäteasemilla poistotekstiilien keräysastian tunnistaa viininpunaisesta väristä.

Täältä uusimmat Uudenmaan alueen radiouutiset

Suosittelemme sinulle