Hyppää sisältöön

Jyväskylässä halutaan hurjastelijat kuriin – näissä risteyksissä otetaan käyttöön syksyllä automaattinen kameravalvonta

Ajonopeuksien lisäksi kameroilla valvotaan liikennevalojen noudattamista.

Liikennevalvontakamera.
Jyväskylässä on ollut käytössä liikenteen automaattista kameravalvontaa jo muun muassa Vapaudenkadulla. Kuvituskuva. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle
Heli Kaski

Jyväskylässä lisätään syksyn aikana liikenteen automaattista kameravalvontaa.

Neljä uutta kameravalvontapistettä tulevat Tourulantien ja Kivääritehtaankadun, Nisulankadun ja Viitaniementien, Vesangantien ja Savelankadun sekä Seppäläntien ja Kangasvuorentien risteyksiin.

Ajonopeuksien lisäksi kameroilla valvotaan liikennevalojen noudattamista.

Liikenteenohjausinsinööri Tuula Flyktman Jyväskylän kaupungilta kertoo, että uudet kameratolpat pyritään saamaan käyttöön syyskuun aikana tai viimeistään lokakuun puoliväliin mennessä.

Vapaudenkadulla ja Taulumäellä automaattinen liikenteenvalvonta käynnistyi viime vuonna.

Jyväskylän kaupungin mukaan nopeusrajoitusten noudattamatta jättäminen huolestuttaa ja Jyväskylän kaduilla liikkuu hurjastelijoita.

Sekä kaupungin liikenteenohjaus että Sisä-Suomen poliisi ovat asiasta samaa mieltä.

– Koulujen alkuun sijoitetun valtakunnallisen valvonnan tulokset tukevat sitä, että parannettavaan liikennekäyttäytymisessä Jyväskylässä löytyy. Myös suojatievalvonta on osoittanut, että suojatiesääntöjen noudattamisessa on paljon parannettavaa, kertoo poliisi Jyväskylän kaupungin tiedotteessa.

Poliisin valvonta keskitettiin koulujen läheisyyteen, missä tiekäyttäjinä on erityisesti lapsia ja nuoria.

Jyväskylä on tilannut myös konsulttiyritykseltä selvityksen autoilijoiden todellisista ajonopeuksista.

Selvityksen perusteella esimerkiksi Vapaudenkadulla ajettiin neljänkympin nopeusrarjoitusalueella yleensä 45-50 kilometriä tunnissa ennen valvontakameran asentamista. Kameran asentamisen jälkeen nopeudet putosivat pääosin neljäänkymppiin.

Kaupunki kertoo saavansa asukkailta paljon palautetta suurista ajonopeuksista ja toiveita esimerkiksi hidastetöyssyjen asentamisesta. Töyssyjä rakennetaan kuitenkin lähinnä koulujen ja päiväkotien läheisyyteen tai pudottamaan ajonopeuksia vilkasliikenteisen suojatien läheisyydessä. Töyssyjä ei suosita kaduilla, joilla on runsaasti joukkoliikennettä.

Suosittelemme sinulle