Hyppää sisältöön

Pelastuslaitos on saanut suuren tehdaspalon hallintaan Lahdessa

Tuotantolaitoksen katolla syttynneestä palosta muodostui runsaasti savua.

Lahdessa syttyi iltapäivällä tulipalo teollisuusrakennuksessa. Palon syttymissyy ei vielä ole tiedossa. Stalatuben toimitusjohtaja Sami Packalén kommentoi paloa paikan päältä.
Sini Ojanperä
Avaa Yle-sovelluksessa

Putkia ja komponentteja valmistavan Stalatuben tehtaalla Lahdessa syttyi tiistaina iltapäivällä tulipalo. Toimitusjohtaja Sami Packalén kertoo, että ensitietojen mukaan tulipalo syttyi kattorakenteissa, ja kattohuopa alkoi palaa. Palosta syntyi voimakasta savua.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta palosta puoli kolmen aikaan. Packalénin mukaan palokunta oli paikalla hyvin nopeasti hälytyksen jälkeen Möysän kaupunginosassa sijaitsevalla tehtaalla.

Kuvassa näkyy kartta, johon on merkitty Lahden kaupunki ja Stalatuben tehdas. Stalatuben tehdas sijaitsee Lahden keskustasta itään.
Kuva: Osmo Päivinen / Yle

Henkilöstö saatiin turvallisesti ulos rakennuksesta ja näkyvä palo saatiin sammutettua kolmen jälkeen. Pelastuslaitos selvittää vielä, onko palo levinnyt rakenteisiin.

– Sen jälkeen pääsemme tutkimaan vahinkoja, joita palo on aiheuttanut. Illan mittaan selviää, pystymmekö jatkamaan tuotantoa osassa hallia. Aamulla olemme vielä viisaampia, kun pääsemme tutkimaan koneita, toimitusjohtaja Packalén sanoo.

Stalatuben tehdasaluetta Lahdessa, kiuvassa kaksi paloautoa.
Pelastuslaitos hälytettiin paikalle puoli kolmen aikaan tiistaina iltapäivällä. Pelastuslaitos sai palon hallintaan nopeasti. Kuva: Markku Lähdetluoma / Yle

Tehtaalla työskentelee kolmessa vuorossa noin 70 ihmistä. Hätätilanteisiin on varauduttu.

– Jos nämä paloturvallisuusasiat, sprinklerit, hälytysjärjestelmät ja henkilöstön koulutus eivät olisi olleet kunnossa, olisi tilanne voinut olla pahempi, Packalén toteaa.

Toimitusjohtaja toivoo, että työskentelyä tehtaassa voitaisiin jatkaa mahdollisimman pian, sillä yhtiön tilauskanta on hyvä, ja se on tekemässä ennusteiden mukaan historiansa ennätysliikevaihtoa.

Suosittelemme sinulle