Hyppää sisältöön

Laitilan ja Uudenkaupungin välisen tien nopeusrajoitus laskee – tiellä sattui heinäkuussa pyöräilijän kuolemaan johtanut onnettomuus

Rajoitus laskee sadan kilometrin tuntinopeusrajoituksesta kahdeksankymmenen kilometrin tuntinopeusrajoitukseen.

80 km/h nopeusrajoituskyltti
Nopeusrajoitus on onnettomuustiellä jatkossa 80 kilometriä tunnissa. Kuvituskuva. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Eino Kossila

Kantatie 43:n nopeusrajoitusta lasketaan 100 km/h:sta 80 kilometriin tunnissa, kertoo Varsinais-Suomen ely-keskus.

Rajoitusta lasketaan ely-keskuksen mukaan tien huonon näkyvyyden sekä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuuden vuoksi.

Näkymävaatimukset eivät täyty tiellä 100 kilometrin tuntinopeuden vaatimalla tavalla. Lisäksi tien pientareet ovat erittäin kapeat ja reunaviivoissa on täristävät jyrsinnät.

Ely-keskus keskustelee myöhemmin tien liikenneturvallisuudesta ja turvallisuuden parantamisesta sekä Kalanti–Kodjala-välille suunnitellun uuden jalankulku- ja pyörätien rakentamisesta Uudenkaupungin ja Laitilan kaupunkien kanssa syksyllä.

Tiellä sattui heinäkuussa nuoren pyöräilijän kuolemaan johtanut onnettomuus. Onnettomuus sattui Laitilassa Sillankorvan jälkeen. Poika oli matkalla polkupyörällä kohti Uuttakaupunkia, kun kuorma-auto lähti ohittamaan häntä.

Lisää aiheesta:

Laitilan surmatie käänsi katseet koko Suomen kapeisiin pientareisiin – testipyöräilijä: "Ei tätä oteta tosissaan"

Kuorma-auton ja polkupyörän törmäyksessä Laitilassa loukkaantunut 14-vuotias menehtyi – auton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta

Suosittelemme sinulle