Hyppää sisältöön

Teatterikatselmus kokoaa yhteen Lapin näytelmäharrastajat kolmen vuoden tauon jälkeen

Kouta-teatterikatselmus kokoaa Lapin teatteriharrastajat Posiolle marraskuussa.

Lapin harrastajateattereille suunnatun Kouta teatterikatselmuksen tapahtumatuottaja Anne Niskanen odottaa innolla marraskuussa Posiolla järjestettäviä festivaaleja. Sylissä Annella on suomenlapinkoira.
Lapin harrastajateattereille suunnatun Kouta-teatterikatselmuksen tapahtumatuottaja Anne Niskanen odottaa innolla marraskuussa Posiolla järjestettäviä festivaaleja. Kuva: Juha Mäntykenttä/ Yle
Juha Mäntykenttä

Lapissa on useita kymmeniä erilaisia harrastajateatteriryhmiä. Marraskuussa ryhmille tarjoutuu tilaisuus päästä näyttämään osaamistaan, kun harrastajateatterikatselmus Kouta järjestetään viidettä kertaa.

Mukaan festivaaleilla otetaan 5–8 esitystä. Ilmoittautuminen jatkuu 25.9 asti.

– Lapissa on oikein aktiiivista ja innostunutta teatteriharrastajaporukkaa. Ryhmät ovat löytäneet festivaalin, iloitsee Koudan tapahtumatuottaja, ohjaaja-näyttelijä Anne Niskanen.

Tärkeä osa festivaalia on toisten teatterista kiinnostuneiden ihmisten tapaaminen. Koronan takia teatterikatselmus järjestettiin edellisen kerran 2019.

Harrastajateatteriväellä onkin kova hinku kokoontua yhteen kolmen vuoden tauon jälkeen.

– Aivan mahtavat fiilikset kun festarit ovat taas. Olen kesän aikana käynyt katsomassa harrastajateatteriesityksiä. Siellä on ollut valtavasti Lapin ihmisiä katsomassa esityksiä. Kyllä näkee että tätä on kaivattu, Niskanen kertoo.

Harrastajateatterit liikuttavat isoa joukkoa lappilaisia teatterinharrastajia. Anne Niskanen toivoo Posiolle paljon kävijöitä.

– Mukaan voi tulla myös ilman esitystä nauttimaan viikonlopun annista. Meillä on tulossa muuta oheisohjelmaa. Mukaan voi päästä jopa improskabailemaan oman teatterin joukkueella, vaikka omaa esitystä ei olisikaan.

Kouta-teatterifestivaali järjestetään 18.-20.11.2022.

Suosittelemme sinulle