Hyppää sisältöön

Linnanmäen klassikkolaite Kieputin poistuu huvipuistosta – uutta tulossa vuodelle 2024

Alun perin laite toimi nimellä Top Spin. Nyt se saa väistyä, sillä huvipuisto lupailee uutta laitetta pitkän odotuksen jälkeen.

Kieputin om ollut käytössä Linnanmäellä vuodesta 1994.
Kieputin on ollut käytössä Linnanmäellä vuodesta 1994. Kuva: Linnanmäki
Vesa Marttinen

Huvipuisto Linnanmäellä vuodesta 1994 käytössä ollut Kieputin otetaan pois käytöstä kauden 2022 päätyttyä.

Tarkoitus on tehdä tilaa uudelle laitteelle, josta huvipuisto ei kerro kuitenkaan vielä tarkemmin. Puiston laitteita ei ole koronavuosien aikana uudistettu.

– Kaudelle 2024 Linnanmäelle Kieputtimen paikalle avataan jotakin aivan uutta, sanoo Linnanmäen huvipuiston toimitusjohtaja Pia Adlivankin tiedotteessa.

Saapuessaan Linnanmäelle Kieputin aloitti pyörityksensä nimellä Top Spin. Vuonna 2004 Linnanmäen kaikkien laitteiden nimet suomennettiin, ja silloin myös Kieputin sai nykyisen nimensä.

Kieputin on 40 ihmistä kerralla vetävä huvipuistolaite, jonka penkkirivit nousevat korkealle ilmaan ja kieppuvat useita kertoja akselinsa ympäri.

Huvipuistot odottavat hyvää kesää ilman rajoituksia – olimme mukana Linnanmäellä laitteiden ensimmäisissä pyörähdyksissä

Tältä näytti Linnanmäen vuoristoradan ensimmäinen kyyti 70 vuotta sitten – Anna Pietilä on vasta toinen naispuolinen jarrumestari klassikkolaitteen historiassa

Suosittelemme sinulle