Hyppää sisältöön

Influenssarokotukseen ja koronan tehosterokotteeseen ei voi vielä varata aikaa Rovaniemellä

Kaupunki kehottaa välttämään rokotteisiin liittyviä puhelintiedusteluja.

Hoitaja pitää lähikuvassa koronarokotetta ja neulaa Lahden rokotuspisteessä.
THL suosittelee antamaan uuden koronan tehosterokotteen yli 65-vuotiaille influenssarokotteen kanssa. Kuva: Petri Niemi / Yle
Katja Kärki

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee uutta koronan tehosterokotusta syksyn aikana kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. THL suosittelee, että tehosterokotukset ajoitetaan samaan yhteyteen influenssarokotusten kanssa.

Rovaniemen kaupunki ei ole vielä aloittanut suosituksessa tarkoitettuja koronan tehosterokotuksia. Myöskään influenssarokotteita ei ole vielä käytettävissä. Kaupunki kehottaa välttämään puhelintiedusteluja asiassa, jotta terveydenhuollon palvelut eivät ruuhkaudu. Kaupunki kertoo tiedotteessa ilmoittavansa, kun edellä rokotuksiin voi varata aikoja.

Toistaiseksi Rovaniemi antaa neljänsiä koronarokotuksia aiemman ohjeistuksen mukaisesti 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 18–59-vuotiaille.

Neljänsiä koronarokotuksia ei anneta vielä henkilöille, jotka kolmannen rokotuksen lisäksi ovat sairastaneet koronavirustaudin tai joiden edellisestä rokotuksesta on alle kolme kuukautta.

Suosittelemme sinulle